Прочитај ми чланак

Милановић о Вучићу: Беспослен поп и јариће крсти

0

Изреком "Беспослен поп и јариће крсти", председник Хрвтаске Зоран Милановић у понедељак увече у Пазину коментарисао је предлог српског колеге по функцији Александра Вучића да сви Срби у свету 15. септембра истакну српске заставе.

– Стварно не могу да верујем да у Србији немају важнијег и паметнијег посла, попут економског развоја државе у којем Србија заостаје, а Хрватска не напредује како би требало – рекао је Милановић.

Навео је да „на ту провокацију не треба реаговати“.

– На то се очекује ваљда да свако од нас реагује некаквом својом еквивалентном мером и онда имамо нешто на чему Вучић живи већ 20, 30 година – рекао је Милановић и додао:

– Као релативно млад човек пуно је још година пред њим, смишља шта ће да ради, па онда смишља овакве забавне ситнице. Једном речју, без везе.

Кад је реч о Србима у Хрватској, Милановић је рекао „нека људи сами процене који су прави мотиви тог позива“.

– Тако се не гради једна јака, утицајна и моћна држава – казао је Милановић.

Прокоментарисао је и долазак патријарха Порфирија у Јасеновац.

– С њим сам имао релативно коректан однос док је био митрополит загребачко-љубљански. Моја претходница Колинда Грабар Китаровић је на зид кабинета ставила реплику иконе коју је добила од Порфирија. Она је и сада на зиду, ја то нисам склањао – рекао је Милановић и додао да се „нада да и неће морати да је помери“.