Прочитај ми чланак

Месец дана после инцидента, јасно је зашто је Чеда звао Вучића

0

Навршило се месец дана од серије инцидената у којима је суделовао лидер ЛДП Чедомир Јовановић, а да га полиција још није саслушала. Портпаролка Трећег основног тужилаштва Маја Делић за Нова.рс каже да се за све ово време није одмакло ни педаљ даље, те да полиција Јовановића по свему судећи још није ни позвала на саслушање.

“Још немамо никаквих информација. Полиција је у међувремену требало да каже да ли су сви сведоци у овом случају саслушани, па и сам Јовановић. Не знамо ни да ли су га позвали на разговор. Претпоставка је да га нису још саслушали, јер би у супротном морали да нам доставе сва документа”, поручила је Делић у разговору за портал Нова.рс.

Да подсетимо, Чедомир Јовановић је 18. јула на Новом Београду напао власника Клинике за физикалну терапију “Физио центар”. Инцидент се догодио око 17 часова у улици Милутина Миланковића број 1, када је лидер ЛДП власнику клинике Ж.И. (41) рекетом за тенис задао више удараца у пределу главе и тела. Јовановић је, како су испричали очевици, изашао из црног џипа и напао човека.

Дејан Дубајић, правни заступник “Физио центра”, за Нова.рс је тада рекао да је његов клијент задобио тешке телесне повреде.

У вези тог дана, поред разлога батинања, Јовановић би полицији требало да објасни и зашто је прекршио мере изолације и обавезни карантин, након што је изашао из болнице у којој је прележао тешку упалу плућа изазвану вирусом ковид 19.

Да ствар буде гора, само два дана касније лидер ЛДП насрнуо је и на правног заступника “Физио центра” Дејана Дубајића.

“Ударио ме је отвореном шаком по лицу, стргао ми је наочаре и сломио, када сам му се обратио после неколико минута, он је био прикључен на неку справу унутра, већ је стао да се озонира или нешто слично да ради, изашао је поново, поново насрнуо на мене”, објаснио је тада Дубајић, док се Јовановић позвао на емоције и неурачунљивост.

“Немојте мене да питате шта се десило, јер ништа од тога није било разумно, осим то што сам ја позвао и у суботу полицију и јутрос, када сам чуо да ми је жена у неприлици”, рекао је Јовановић.

Дакле, да се закључити да је први позив након инцидента упутио министру полиције Небојши Стефановићу или неком из високих структура МУП, а затим је Јовановић, како је сам открио јавности, позвао председника Србије лично.

“Испровоцирали су ме, то је моја одговорност, и онда сам обавестио и Вучића да случајно неко не помисли да док овај не каже да то држимо са стране. Обавестио сам га, неколико пута ме звао док сам био у болници, али тад смо први пут разговрали. Рекао сам му да пусти да све иде својим путем, мада није било ни разлога… Он није могао да верује, па је питао зашто, рекао сам му кад је породица у питању немој ништа да ме питаш. То је неприхватљиво, рекао ми је, знаш шта ће да ти ураде, ликоваће, ја сам рекао шта да радим, то је мој живот”, рекао је Јовановић.

Месец дана од тог разговора, још се чека да Јовановић буде саслушан.