Прочитај ми чланак

Мере Двери за повратак економског суверенитета Србије

0

– ПРЕДИЗБОРНИ МАРКЕТИНГ – za-ekonomski-patriotizam

Двери се залажу за економски патриотизам, а то значи да економска политика мора да се води у интересу Србије и њених грађана, а не у интересу странаца.

Данашња привреда Србије се заснива на (нео)либерализму – профит имају искључиво западне компаније, задовољавају се само западни интереси и интереси домаћих тајкуна и партијашко-страначких паразита – због чега имамо највећу стопу незапослености у Европи, најниже просечне плате у региону, распродате природне ресурсе и убијену производњу; тонемо у дужничко ропство.

Стање је – неодрживо

Решење је економски патриотизам – односно повратак економског суверенитета. То се постиже:

• укидањем колонијалне управе која влада Србијом последњих четрнаест година;
• раскидањем фаталног пута у ЕУ;окретањем евроазијском тржишту где имамо већу и поштенију рачуницу, јер 99 одсто производа можемо да извозимо без царине.

Одакле паре за покретње привреде:

• Делом од ригорозне примене закона о пореклу имовине који планирамо да донесемо, који ће омогућити одузимање имовине свих политичара и тајкуна који су згрнули богатство злоупотребом положаја у периоду од 1989 до 2014;додатног опорезовања страних банака,
• које у Србији имају највеће камате у Европи – чиме ће се око пола милијарде евра годишње улити у буџет за производњу;
• трећи део обезбеђује Развојна банка и улагање у производњу из буџета.

Искључива мисија Развојне банке би била да усмерава домаћу штедњу и средства из расејања у производне пројекте и оживљавање пољопривреде.

Део средстава ће морати да буде обезбеђен кроз строго контролисану примарну емисију. Садашњи курс динара је прецењен и погодује увозном лобију, а дестимулише производњу и извоз.

(Двери)