Прочитај ми чланак

Медојевић: ПзП сада тражи место потпредседника Владе

0

Лидер Покрета за промене Небојша Медојевић саопштио је данас да ће одустати од позиције министра одбране, уколико колеге из Коалиције "Црно на бијело", или "њихови власници", прихвате да он буде потпредседник Владе за реформску транзицију и координацију борбе против организованог криминала и корупције. Уколико Кривокапић не прихвати компромисно решење, додао је, Покрет ће накнадно одлучити да ли ће уопште и гласати за владу.

Медојевић је нагласио да би било добро да мандатар прихвати, како каже, компромисно решење, јер ће у супротном размислити да ли ће подржати Владу.

“Састанака није било, имали смо комуникацију мејлом, доста чудан начин формирања владе, али тако је”, рекао Медојевић, одговарајући на питање како иду преговори о формирању Владе. Потврдио је и информацију да су за ресор министарства одбране и потпредседничко место за демократску транзицију и координацију борбе против организованог криминала и корупције, поред Покрета за промене, заинтересовани и у коалицији “Црно за бијело”.

Из Покрету су мандатару Здравку Кривокапићу, како каже Медојевић, путем мејла понудили компромисно решење.

“Рекао сам да ћу одустати од позиције министра одбране, уколико колеге из Црно на бијело, или њихови власници, прихвате позицију потпредседника владе за реформску транзицију и координацију борбе против организованог криминала и корупције. Да поделимо тај портфељ па да власници Вијести добију Министарство одбране, а да Покрет добије место које је тражио”, казао је Медојевић.

Надају се, каже Медојевић, да ће мандатар имати слуха за њихове захтеве, да ће сагледати државне интересе и испоштовати вољу грађана. Истакао је да Покрет за промене има место више у односу на коалицију Црно на бијело, а да не траже ништа више у односу на њих.

“Надамо се да ће то да схвате и власници Вијести, који у овом тренутку, нажалост, имају много већи утицај на мандатара него што га има Коалиција за будућност Црне Горе. Оно што смо ми могли да видимо је да Мишко Перовић, Жељко Ивановић, Дака Давидовић и Гојко Перовић, уз асистенцију Влада Бошовића, формирају Владу, а наша коалиција се бори против утицаја крупног капитала око концерна Вијести и неких утицаја делова цркве, који желе да избегну реформе”, рекао је Медојевић.

Уколико Кривокапић не прихвати компромисно решење, додао је, Покрет ће накнадно одлучити да ли ће уопште и гласати за владу, јер се, након часне опозиционе борбе, неће брукати за шаку власти.

“Уколико превагне интерес крупног капитала око друге фамилије, заузећемо политички став о учествовању у тој Влади. Не желим да верујем да су те информације тачне, али имајући у виду да мандатар наступа више као пети посланик Црно на бијело, него као први посланик за будућност Црне Горе, не би ме изненадило”, навео је он.

У Покрету за промене ће, закључује, пре коначне одлуке да ли ће подржати Владу Здравка Кривокапића сачекати да виде имена људи које ће мандатар именовати у ресорима за које су они заинтересовати, чије ће биографије детаљно испитати.