Прочитај ми чланак

МЕДОЈЕВИЋ: Ово је полицијска држава, у Скупштини спроведен државни удар!

0

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић оценио је да је у Скупштини Црне Горе спроведен државни удар, јер се, како је рекао, ни у једном парламенту проблеми не решавају бруталним хапшењем посланика.

„Јуче се десио преседан да полиција упадне у парламент. То је био директни покушај и реализација државног удара. Све конфликте у парламенту решава парламент кроз своје унутрашње контроле, само у Црној Гори то решава полиција бруталним хапшењем и привођењем. У парламенту је спроведен прави државни удар, полицијском хунтом се решавају проблеми у парламенту“, поручио је Медојевић.

Он је на хитној конференцији за новинаре изразио „оштар проест“ због, како је рекао, пребијања грађана и свештенства Српске православне цркве (СПЦ).

„Јуче смо бранили темељне вредности Црне Горе, однос према Митрополији, однос према нашој прошлости и однос према нашој будућности. Јуче нисмо направили никакав инцидент, обећали смо ДПС да им нећемо дозволити да изгласају овај срамни, дубокоантицрногорски закон“, рекао је Медојевић.

На политичкој сцени Црне Горе, како је рекао, јуче је демонстрирана антиправославна коалиција. Поручио је и да се у Црној Гори на силу не може успостављати нови идентитет.

„Црна Гора је стара држава, са старом традицијом. Нико са пендрецима и марицама не може утеривати нови идентитет. Наставићемо да се боримо“, рекао је Медојевић.

Саопштио је да ће убрзо кренути у политичке консултације како даље поступати и артикулисати, како је саопштио, огромно незадовољство грађана Црне Горе.

Посланик ДФ Славен Радуновић захвалио се црногорском председнику Милу Ђукановић који је, како је рекао, успео да уједини православни народ у Црној Гори.

„Мислим да је загризао залогај који неће моћи да прогута. Уствари, ми му обећавамо да ће тако да буде, никад му тај залогај кроз грло неће проћи“, истакао је Радуновић.

Он није могао детаљније да говори о плановима ДФ за наредни период јер би то, наводи он, у оваквој Црној Гори било политички наивно.