Прочитај ми чланак

Медојевић о подршци Трампа: Следи лустрација и забрана ДПС! Ево ко је Дритан

0

Небојша Медојевић, ексклузивно за Србин.инфо, прича о томе на који начин је побеђен Милов режим, какви су односи у победничкој коалицији и који ће бити први потези власти.

„Имамо посла са најопаснијом криминалном организацијом у Европи. Уз Божију помоћ и наш труд, искуство смо успели да оборимо мафијашки режим који сачињавају убице, криминалци и људи који имају милијарде евра, фаланге криминалаца, контролишу службе безбедности, полицију, суд, тужилаштво, економске токове и медије.

Успели смо да победимо без капи крви и иницеднта. Ја сам био задужен за комуникацију са међународном заједницом и западним владама, спречили смо улазак илегалних бирача из Луксембурга, Немачке, Аустрије, Швајцарске који су свих ових година долазили у организацији ДПС-а. Такође смо десетковали и долазак хиљада Рома у организацији балканских мафија из Италије, Холандије и других земаља, они нису Црногорци већ дођу на један дан и добију личне карте да гласају. О тој трговини људима смо обавестили амбасаду САД. Кад смо то средили, остало је само питање хоће ли Ђукановић мирно да преда власт. И то смо успели преко међународних институција које су му послале поруку да му не падне на памет да на дан избора прави лажне представе, инциденте, државне ударе и слично, као пре четири године“, каже Медојевић.

Саговорник Србин.инфо и Дејана Петра Златановића сматра да је од пресудне важности да што пре дође до лустрације, да се не понове грешке ДОС-а у Србији након 5. октобра.

„Апсолутно тражим да се ово доведе до краја, лустрација, отварање досијеа и забрана рада ДПС-а, то је приоритет ове власти. Прво то, па онда да се крене на економске реформе јер је земља у озбиљној економској дубиози и због лоше политике и због пропале сезоне. Не сме бити оклевања, ни компромиса са бившом влашћу као што је било у Србији, не смемо да поновимо грешке ДОС-а, већ да коров сасечемо до краја. Мило као актуелни председник може да покуша да развлачи ствари, да по комунистичком моделу прави раздор међу опозицијом, неког покуша да купи, али расположење народа је сада такво да било ко да покуша да пружи руку ДПС-а, био би линчован, живот би му био угрожен, хиљаде људи би му дошло испред куће и партијских просторија“, тврди Медојевић.

Срби се посебно питају каква ће бити политика нове владе према СПЦ, Србији и став о Косову, будући да је у победничкој коалицији важна карика Албанац Дритан Абазовић.

„Први закон који буде усвојен ће бити стављање ван снаге Закона о верским заједницама који је Ђукановић усвојио у Парламенту 3 ујутру 27. децембра и који га је срушио са власти. Дритан је један од оснивача грађанске Позитивне ЦГ, ја их зовем сорошоиди, иза које стоје власници Вијести Жељко Јовановић и Мишко Перовић, та опција је неславно завршила политичку каријеру када су подржали Ђукановића. Исти људи из Вијести и иста структура су сада УРА и очекивали су много бољи резултат јер су имали пуну подршку најјачих медија у ЦГ. Дритану сад стижу позиви с Косова и од верских заједница да не иде у коалицију са остатком опозиције, биће изложен ударима удбе, албанских националиста, исламских фундаменталиста, а ми га охрабрујемо да издржи притисак јер се овде не ради о националним питањима, већ о демократским. Било би добро да имамо ширу коалицију и да бошњачке и албанске странке буду део нове већине јер нас чекају болне реформе“.

„План је да се скрене са неолибералног пута ка држави благостања, да се раскину штетни и корупциони уговори, помогне пољопривреда и производња, јер ЦГ нема робне, девизне, ни златне резерве, ни своју валуту и централну монетарну политику. Кад се сруши диктатор треба брзо преговарати, али пуно је странака у опозицији. Ни ДОС се никад не би ни формирао да није било Монтгомерија и виле у Цавтату. Албанцима је стварање Велике Албаније национални пројекат. Став ДФ је јасан, колико можемо да утичемо, ми ћемо да поништимо признање Косова. То је била највећа брука ЦГ. Само ако га Србија призна, можемо и ми дан после јер нема потребе да будемо већи Срби од Срба“, истиче Небојша Медојевић за Србин.инфо.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!