Прочитај ми чланак

Марсенић: Ракић каже да није био Куртијев посланик. Тачно. Био је министар (ВИДЕО)

0

Народни посланик Нове демократске странке Србије (Нови ДСС) Предраг Марсенић изјавио је медијима у холу Народне скупштине да власт од београдских избора жели да створи националне и да зато толико говори о теми Косова, те да опозиција није креирала кризу у друштву.

Он је прокоментарисао да се председавајући Стојан Раденовић током данашње седнице „правио блесав“ – да није давао право на реплику и повреде пословника скоро никоме из опозиције.

То показује да ко год буде председник Скупштине ће се понашати исто, сматра.

„Ако ви желите добре односе у Скупштини морате саслушати људе из опозиције који желе повреду пословника. То од почетка није био случај. Српска напредна странка је наставила оно што најбоље ради, уместо о причи о председнику парламента они су почели причу о томе како су опозиционари нацисти“, навео је.

Марсенић је рекао и да су као комплетна опозиција упутили захтев за разговоре како изаћи из кризе, али да није оптимиста јер се власт понаша исто.

„Ми нисмо креирали ову кризу. Они (власт, прим.нов) никада то неће признати. У реду, не морате да признате, али немојте то више да радите. Да се договоримо да се то више не ради, макар у Београду, макар у остатку Србије на овим изборима који нам следе“, навео је.

Напоменуо је да је тема Косова увек важна, али да је СНС одржао конференцију на којој су покушали да одговоре председнику НДСС Милошу Јовановићу на оно што су чињенице – да је власт прихватила француско-немачки споразум који је де факто признанеј Косова.

„Али увек им је неко други крив, Борко Стефановић, Борис Тадић… Ја сам једном приликом рекао ће криви бити и цар Лазар и царица Милица, сви други само они нису криви. Нико други осим њих не брани Србију, само су они велики националисти. Чули сте ГОрана Ракића који је два пута био министар у Влади Аљбина Куртија и положио заклетву на косовском уставу како се и он прави блесав и говори да никада није био посланик. Па није, али је био министар“, навео је он.

Марсенић је додао да власт намерно толико говори о Косову како би од београдских избора направила националне изборе.

„Опет изигравају националисте, а на крају после избора продају све што могу да продају“, поручио је.

Он је поручио да му је тешко када седи у Скупштини и види како се посланици власти понашају, јер је то срамота за Србију.

Марсенићева изјава уследила је након конференције посланице СНС Марине Рагуш која је рекла да је за атмосферу у пленуму и друштву одговорна опозиција, те да ова странка мора да обуздава своје чланство како не би узвратили на, како је рекла, нападе и увреде које њихови активисти трпе.