Прочитај ми чланак

Марковић: Докле виšше о ШŠешšељу, хајде да се бавимо Готовином

0

palma

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић изјавио је данас да ће о враћању председника СРС Војислава Шешеља у Хаг одлучити Влада Србије пошто добије захтев из Трибунала, поручивши да јавност уместо Шешељем треба да се бави Антом Готовином, који је „највећи ратни злочинац после Другог светског рата“.

Марковић је, коментаришући то што је Шешељ палио хрватску заставу, као и односе Београда и Загреба, изјавио да политичари из Загреба имају највећу одговорност за то што свађају српски и хрватски народ.

Марковић је новинарима у парламенту рекао и да иза изјава неких хрватских политичара као да чује глас Фрање Туђмана који је говорио да Срби морају да се протерају из Хрватске.

– Поруке које шаље председница Хрватске нису добре, ни за Хрватску, ни за Србију, и то је показао јуче и председник Владе који је рекао да треба да спустимо лопту и да две државе треба да сарађују, а већи је интерес хрватских привредника пошто је познато да они овде имају маркете, за разлику од српских – рекао је он.

Марковић је изричит да не треба палити ничију заставу, али је у овом случају паљења хрватске заставе рекао да је то учинило физичко лице, да он није ни члан Владе, нити је његова странка у парламенту и упитао: „Како би Србија требало да реагује када цео стадион у Хрватској скандира „убиј, убиј Србина““.

Према његовом уверењу политичари у Хрватској воде милитантну политику која ће нанети штету и Хрватској и Србији, а кад је реч о повратку Шешеља у Хаг, додао је, о томе одлучивати Влада након што добије захтев.

Уместо што се бавимо Шешељом, Марковић је предложио да се јавност бави Антом Готовином, који је, како је рекао, највећи ратни злочинац после Другог светског рата и учесник Олује, у којој је убијено и протерано небројено деце, жена…

У том је смислу оценио да Хашки трибунал није суд правде већ политички суд који је ослобађао праве ратне злочинце, а кажњавао Србе.

(Танјуг)