Прочитај ми чланак

МАРИНИКА: Вучић у понедељак смењује директора Телекома Ћулибрка и доводи Лучића

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић навела је да ће председник Србије Александар Вучић у понедељак сменити директора Телекома Предрага Ћулибрка, као и да ће на његово место довести Владимира Лучића, садашњег координатора за интернет и мултимедију у тој компанији.

“Још једна победа! После пријаве директора Телекома Предрага Ћулибрка, јер је за фиктивни посао дао 38 милиона евра Игору Жежељу да купи Курир, стиже инфо: Вучић га смењује у понедељак, а именује Владимира Лучића, мозга малверзације. Лучић је још летос ‘сео’. Значи нове штеле”, написала је Мариника Тепић на Твитеру.

Она је поднела кривичну пријаву против директора Телекома Предрага Ћулибрка “за злоупотребу одговорног лица приликом куповине ‘Курира’ од стране Игора Жежеља.

Тепић је раније говорила о “фиктивном уговору” који је “Телеком” склопио са фирмом Игора Жежеља, а на основу којег је ово јавно предузеће дало 38 милиона евра у сврху откупа медијског садржаја.

“Укупно 38 милиона евра нашег новца за Игора Жежеља, то се наводи у уговору, којим он и даље развија своје послове”, додала је она.

Тепић је, подсећамо, у више наврата говорила о сумњивим пословима Телекома, конкретно везаним за куповину медија. Због тога је била и физички малтретирана, када јој је Драшко Марковић, један од директора у “Телекома”, отео микрофон и онемогућио наставак конференције за новинаре. Тепић је ту конференцију посветила информацијама о малверзацијама “Телекома”, када је, пред крај конференције, из зграде изашао поменути Марковић, који је “отео” микрофон потпредседници ССП и онемогућио је да настави конференцију.