Прочитај ми чланак

Мариника открила – афера на РТС, прећутано писмо 241-ог посланика ЕУ о СРБ! ВИДЕО

0

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић позвала је данас, у уторак 09.јуна премијерку Ану Брнабић да јавно прочита писмо 241 посланика Европског парламента о ситуацији у Србији и изјасни се о критикама које су европарламентарци у том документу изнели.

Она је затражила од Радио телевизије Србије да у информативном програму објави писмо које је јуче стигло на адресе званичника ЕУ, наводећи да ће прећуткивање „тако важне информације“ бити „још један доказ да је РТС партијски а не сервис свих грађана“.

„Информација да је група од 241 посланика социјалдемократа, треће по снази групе у ЕП, упутила писмо званичницима Уније игнорисана је на свим медијима у Србији са националном фреквенцијом. Не само што се та вест крије на РТС већ је крије и Влада Србије, посебно премијерка која се иначе заклиње у транспарентност“, рекла је Мариника Тепић новинарима у Скупштини Србије.

Подсетила је да су се раније о ситуацији у Србији већ огласили европарламентарци из редова либерала и зелених и додала да сада и из Европе постоје „писани докази да у смислу режима, живимо у катастрофалној држави“.

„Тражим од Ане Брнабић да се изјасни по овом питању. Ако је била толико храбра да усред парламента прочита писмо опозиције званичницима ЕУ о бојкоту избора, тражим од ње да тако хранро прочита и писмо које није написао нико из опозиције коју стално критикује, већ њени партнери из ЕУ“, казала је потпредседница ССП.

Цитирала је европосланике који у писму упозоравају на „критичну политичку ситуацију у Србији“ и замерају властима да су „злоупотребиле корона вирус за одржавање избора док је епидемија и даље у току“.

„Зашто премијерка игнорише примедбу европосланика да главни део релевантне опозиције у Србији не учествује на изборима, да су готово сви медији под апсолутном контролом владајуће странке, да су режим у Србији означили као хибридни режим и да сматрају да ће одржавање избора у постојећим околностима само ојачати недемократски систем“, упитала је Мариника Тепић.

Додала је да европосланици у писму званичницима ЕУ траже да представници Уније у Београду од данас више не присуствују церемонијама и масовним манифестацијама у Србији поводом реализације пројеката средствима ЕУ како се тиме не би сврставали уз владајућу странку.