Прочитај ми чланак

МАРИНИКА: Отераћемо Рио Тинто, потписали смо изјаву! Лозницу нико не сме да дира

0

"Не постоји тај милион профита, то радно место, тај суфицит, та надокнада у буџету, та корист вредна једног људског живота" рекла је Тепић о Рио Тинту окупљеним грађанима у Лозници, коју је посетила заједно са Дејаном Булатовићем и Игором Радошевићем.

Тепић је рекла да је Странка слободе и правде потписала друштвени споразум којим се обавезала да „никада неће пристати на то да овде буде место где ће се најпрљавијим методама извлачити литијум“.

„Ми то гарантујемо не само својим потписом, већ и својом политичком одговорношћу. Ми смо се тим споразумом обавезали да никада нећемо коалирати и сарађивати са другим политичким факторима и организацијама који би донели другачију одлуку“ рекла је потпредседница ССП.

Тепић је рекла да Рио Тинто „подмићује“ у Лозници: „Имамо сазнања да компанија Рио Тинто покушава да „купи“ спортска удружења, спортске клубове овде у Лозници, односно да „поткупи“, да подмити, да им дају паре чак и да их не рекламирају. Знате како се то зове? Подмићивање“.

Тепић је рекла да корист и профит у оваквом режиму од штетних пројеката иду у џепове одређених породица и да не постоји ни ваздух, а да коруптивни прсти нису умешани: „Сви смо свесни да је литијум значајан ресурс будућности за наредних 60 до 80 година и нико нема ништа против тога, али имамо јако против тога да се катастрофалном технологијом, која се до сада примењивала у свету, уништи не само ово подручје већ и генерације широм Србије. Док не сменимо ову власт неће бити боље ни Лозници, али ни води, ни земљи широм Србије“ закључила је Тепић.

„Лозница ће бити са катаклизмичним последицама јер са оваквом технологијоим не може ништа да се уради, а да последице не трпе наша деца“ закључила је потредседница ССП.