Прочитај ми чланак

Манојловић: Српска листа истовремено ради за власти и у Приштини и у Београду

0

Потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић изјавила је данас да Српска листа на Косову и Метохији истовремено ради за власти у Приштини и у Београду, а на штету интереса преосталих Срба у покрајини које тобоже представља.

Колико је искрена наводна борба Српске листе и њеног шефа у Београду Александра Вучића за одбрану националних интереса и права Срба у покрајини, види се између осталог и по томе што Српска листа све време редовно прима новац од владе у Приштини, док с друге стране позива народ на отпор и сукобе са том истом владом.

Према званичном финансијском извештају, Српска листа је само за 2019. годину из косовског буџета добила више од 300.000 евра, док јој је у претходној, 2018. години, из буџета исплаћено 295.000 евра. То значи да су приходи филијале Српске напредне странке на Косову и Метохији за седам година учешћа у приштинским институцијама само по том основу вероватно износили око два милиона евра, што је за тамошње прилике и односе изузетно велик новац.

„Они које плаћа албанска влада у Приштини последњи имају право да било коме у Србији, а поготово нама у опозицији, спочитавају како заступамо албанске интересе. Нас патриотизму покушавају да уче људи са јахте Беџета Пацолија и пословни и политички партнери Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја, Кадрија Весељија и, сада, Аљбина Куртија. Режимска пропаганда у Београду српску опозицију без икаквог основа повезује са Куртијем, док критички део јавности и медији у Приштини све чешће говоре управо о међусобним везама и запањујућој сличности између Вучића и Куртија у реторици, јефтином популизму и методама политичке борбе. Често сам на Косову и Метохији и сасвим поуздано могу рећи да то схвата и увиђа све више преосталих Срба тамо. Они се, међутим, налазе између Вучићевог чекића и Куртијевог наковња и нажалост немају снаге да то промене. Избором нове, озбиљне, одговорне и демократске владе у Београду, значајно би се поправио и њихов положај,“ нагласила је потпредседница Демократске странке.