Прочитај ми чланак

МАКЕДОНЦИ НА СОРОША: Основан покрет за рушење Сорошевих глобалистичких операција

0

У Македонији је основан нови покрет који се зове Стоп Операција Сорош (Stop Operation Sorosh, SOS).

Покрет је посвећен стопирању Сорошевих глобалиста, којима се увећава број у Македонији из дана у дан, преноси амерички Washington feed.

Оснивачи СОС-а су позвали грађане широм света да се „боре против једнодушности у цивилном сектору, који је осмислио и предводио Џорџ Сорош“.

Према речима Николе Србова, колумниста са про-владиног портала Курир и суоснивача СОС-а, невладине организације које финансирају Сорош су монополизирале цивилно друштво у Македонији и искористиле своју позицију за сузбијање супротстављених ставова.

„Сведоци смо преузимања читавог цивилног сектора и његовог злостављања и инструментализације како бисмо испунили циљеве једне политичке партије. То је неприхватљиво и превазилази принципе грађанског организовања“, рекао је Србов на конференцији за новинаре.

„Фондација за отворено друштво, која послује под окриљем Сороша, искористила је средства и особље за подршку насилним процесима у Македонији. Она је монополизирала сектор цивилног друштва, гурајући изван сваке организације која се не слаже са Сорошовом идеологијом “, рекао је он.

Још један суоснивач, Цветин Чилиманов, главни и одговорни уредник државне новинске агенције МИА, оптужио је Сорошову фондацију за отворено друштво за „поткопавање македонског суверенитета“ радом не само са партијском странком СДСМ, већ и са спољним интересима. Сарађујући са страним амбасадама и организацијама као што је УСАИД, Чилиманов сматра да су групе које су подржале Сороша умешане у политичке процесе Македоније.

„Ово је неприхватљиво и у великој мери доприноси осећају да су традиционални односи партнерства које Македонија ужива са неким земљама поткопаване“, рекао је Чилиманов новинарима.

Сорош и његови сарадници су под надзором и на другим местима. У интервјуу за интернет портал 888. hu у децембру, мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да ће 2017. довести до „истискивања Џорџа Сороша и симбола који га представљају.