Прочитај ми чланак

„Велики“ покрет ситне душе: Вучић спрема катастрофу Србији 21. марта

0

Србији је отцепио део територије, продао народ, срушио Устав и законе, банкротирао будућа поколења и установио пљачкократију. Али, посао није завршио, мора даље. Поново је потребно великом покривалицом замазати очи јавности. Обзиром да је репертоар поприлично исцпљен иде се на опробани рецепт - васкрснуће патриотске демагогије од пре тачно годину дана.

Нерођени „Велики“ покрет првобитно је имао радни назив „Народни покрет за државу“ и помпезно је најављен 11. марта 2023. гле чуда баш кад је Лајчак наговестио блиско постизање договора између Косова* и Србије, који се одиграо неколико дана касније у Охриду, где је издајник прихватио, између осталог, да анекс Споразума о нормализацији односа са Косовом (тзв. Охридски споразум) постане обавеза коју Србија мора да испуни уколико жели чланство у ЕУ. Практично речено, уведено је поглавље 36.

Жвака је прежвакавана лета исте године, опет темпирано да се покрије захуктавање косовске издаје и предаје севера АП КиМ.

Васрснуће офуцане покривалице поново је темпирано пред нову катастрофу, која се има одиграти 21-22 марта ове године на Самиту Европског савета, где сви учесници, укључујући и Курту, очекују да Србија потпише споразум са Косовом*.

Обзиром на то да је Курта на Савету безбедности Муртом обрисао патос и да је Мурта у протеклом периоду све издао и продао, не би нас зачудило да на том Савету и „Прешевска“ долина постане република.

Издаја издају престиже, па сходно томе и реторика мора да се појачава. Од прошлогодишњег незачетог и нерођеног „великог народног покрета за нашу једну једину државу коју имамо, за нормалност, рационалност, пристојност и успешну Србију“, прешло се на „оснивање великог народног покрета за народ и државу који ће имати снаге да убрза економски раст и одбрани националне и државне интересе“.

Тек што је издају покрио „изборима“ и постизборном фарсом оптерећену прелетачко-уцењивачко- плаћеничким испадима, кад му се за врат накачила ЕУ која прети неком јаловом комисијом, а глодарима поручује да могу да се надају екстрапрофиту у некаквим поновљеним комбинацијама, што компликује деобни биланс, јер је помислио да их је све намирио.

Ето још једног разлога за покривалицу одвраћања пажње васкрслим националним окупљањем. 

Велика издаја тражи велике покривалице. Велике покривалице траже велику жваку. Велику жваку може да направи само велики жвакатор. „Народни“ покрет, у моменту када буде дошао, а доћи ће, имаће спонтани народни карактер, а то значи да ће народ судити. А суд народа значи чишћење смећа.