Прочитај ми чланак

Лукшић: Суторина под будним оком САД и Европске Уније

0

BiH-CrnaGora-razgranicenje-sutorina-1

САРАЈЕВО – Игор Лукшић, шеф дипломатије Црне Горе, дао је интервју за босански „Дневни аваз“, те том приликом истакао да проблем Суторине, односно, проблем територијалног разграничења између Црне Горе и БиХ, веома брине Америку и Европску Унију. Преносимо део тог интервјуа:

Колико је Црна Гора била инволвирана у писмо које је амерички конгресмен Тарнер (Мајкл Тарнер) упутио Бакиру Изетбеговићу о Суторини?

– Чим се ова тема отворила у јавности, Црна Гора је, наравно, изнијела свој кристално јасан став. На сваки упит који бисмо имали из међународне заједнице покушавали смо предочити наше виђење ситуације.

Јесу ли Вас контактирали из међународне заједнице у вези с тим и с којих адреса?

– Наравно, чим је тема добила на интензитету, сви су били заинтересирани, и то сви они фактори који су заинтересирани за стабилност Црне Горе. Дакле, и из ЕУ, из Европског парламента и из САД. Очекује се да се ово питање ријеши на најефикаснији начин. По нама је то оно што је до сада већ рађено на демаркацији, а то је споразум који је доведен до краја и мислим да на тај начин треба затворити ово поглавље.

 

Извор: Дневни аваз