Прочитај ми чланак

Лончар новинару: Што се нервирате? Није добро за лепоту

0

Министар Златибор Лончар упутио је непримерен коментар новинару Н1 Петру Гајићу током данашње конференције за новинаре штаба за борбу против епидемије корона вируса, покушавајући да да одговор на текст АФП о смрти Љубише Ђурића, оца младића који је на протестима носио поруку "Ћале, ово је за тебе".

Новинар Н1 упутио је, заправо, питање премијерки, која је раније данас текст АФП (француска новинска агенција Франс прес) окарактерисала као лажан.

“Не знам да ли ви довољно знате шта је респираторни центар, шта је јединица интензивне неге…Морали би да знате све те појмове да бисмо покушали да разговарамо. У сваком случају, рећи ће вам и доктор Драгош (Стојановић, начелник земунске болнице, прим. нов.). Значи, ни у једном моменту, није поента приче да није било респиратора, човек је био на неинвазивном респиратору, имао је сатурацију 96, то је трајало 45 дана…Ако мислите да је тај АФП требало да одлучи кад ће бити интубиран…”, рекао је Лончар.

Када је новинар покушао да министру упути потпитање, Лончар га је прекинуо:

“А што сте нервозни? Па немојте, утиче то на лепоту…Само полако, пустите да одговорим, ја вам кажем суштину”, наставио је министар у непријатном тону.

Подсећамо, француска агенција Франс прес објавила је да је Љубиша Ðурић преминуо од Ковид 19 у Земунској болници чекајући на респиратор, а упркос болничким извештајима и самој потврди директора болнице да није било слободних респиратора, премијерка Ана Брнабић тврди да је реч о страшној лажи.

“Страшна је лаж оно што је АФП објавио и о томе ћу говорити на конференцији за медије данас у 15 сати”, рекла је премијерка , а преноси Тањуг.

АФП је навео да извештај из Земунске болнице показује да је Љубиша Ðурић чекао пребацивање у болнички респираторини центар у коме у том тренутку није било респиратора на располагању, пренео је Недељник. Пеминуо је у Земунској болници 12. априла.