Прочитај ми чланак

ЉУТА ЈЕ: Проруски минастар на „рапорт“ код премијерке јер је критиковао гејеве

0

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је министар Ненад Поповић увредио један део грађана Србије за које ради и који плаћају владу и поручила да би волела када би се њени министри мало више бавили својим послом, а не износили личне ставове на разне теме, које нису у њиховој надлежности.

Брнабић је најавила да ће у четири ока разговарати са Поповићем како би пробала да разуме његову изјаву.

„Поповић као министар без портфеља задужен за иновације је задужен да Ана, Стефан или Милош, да сва та деца остану у Србији, посао му је да се бави тиме да направи услове да деца остану у нашој земљи“, нагласила је она.

Премијерка Србије сматра да изјава Поповића није у духу толеранције коју влада покушава да промовише, а поред тога је подсетила и да је Поповић увредио један део грађана Србије за које ради и који плаћају владу.

Објава на Твитеру министра Ненада Поповића да није у реду да „Роко има две маме, а Ана двојицу тата“ у тренутку кад се Србија бори за већи наталитет, а поводом увоза, како каже, „геј сликовница“ из Хрватске, изазвала је јуче бројне негативне реакције, а потом се поново огласио министар, који је саопштио да је био изложен претњама.

Брнабић је рекла да јуче није желела да реагује, не зато што је била на конгресу у Јахорини, већ што је мислила да сви треба да научимо да не реагујемо на прву лопту.

„Треба реаговати хладне главе. Да сам јуче реаговала рекла бих многе ствари које не треба да се преносе преко медија“, казала је.

Брнабић је најавила да ће у четири ока разговарати са министром Поповићем како би пробала да разуме његову изјаву.

„Мислим да је Поповић помешао све теме у својој изјави, сваку коју је поменуо он је помешао“, истакла је Брнабић.

Премијерка је истакла да жели да стави тачку на тему тога да ли неко ко је геј или није, односно да не постоји никаква узрочна последична веза између хомосексуалности и наталитета.

„И геј људи имају репродуктивне органе. И геј људима никакав министар, никаква влада не може да одреди да ли ће имати децу или не, нити да то контролишу. Наталитет и да ли сте геј немају везе једно с другим. Пробаћу да замолим министарку која је задужена за та питања да појединачно објасни министру Поповићу да ли наталитет нема везе са тим да ли је неко геј“, казала је она.