Прочитај ми чланак

ЛЕВИЦА СРБИЈЕ: Интелигенција – како су домаћи тајкуни и страни инвеститори опљачкали Србију

0

levica-srbije.jpg-1

Где се налази највећа интелигенција на свету?

Највећа интелигенција света се налази у Србији. То је интелигенција уништења и пропасти, која не постоји ни у једној држави на планети и она је висококотирана у свету, па зато они мање интелигентни морају да напусте земљу. Уништити неуништиво. Зар то није интелигеција?

Упропастити све вредно. Зар то није интелигенција? Да ради нешто што нема радну снагу. Зар то није интелигенција?

Агрожив

Фирма која се у АПР-у води да ради нормално, фирма која није под стечајем и није у процесу реструктуирања. Радници избачени из фирме, нису три године добијали плату, немају социјално и не могу да овере здравствене књижице те се не могу лечити. А када дођу да затраже поштовање њихових права пошаље се полиција да их у томе спречи. Фирма ради без радника. Зар то није интелигенција?

Бг Мибрас

Компанија која је дошла, преузела одређена постројења Агрожива, позивајући се на Владу Србије, да с у им из Владе допустили да преузму кланицу а нису имали никакав папир да то потврде. Када суи х радници истерали дошли су са 200 интервентних полицајаца и ту је извршена примопредаја Бг Мибрасу. После годину дана престали су да исплаћују плате, и одбили да издају платне листе да радници не би могли да наплате своја потраживања. Зар и то није интелигенција?

Галеника АД

Фирма која производи лекове. Ни у једној земљи таква фирма не може да пропадне. Само су у Србији способни да тако нешто остваре. Зар то није интелигенција?

НИС

Поклоњен странцима, зато што наши људи нису способни да самостално воде једно такво предузеће. Од како су странци преузели фирма је отпустила 10 000 радника и многима ускратила оно што им законски припада. Зар то није интелигенција?

Железара

Доведен је страни менаџмент у Железару јер наши стручњаци нису довољно стручни и не знају добро да упрапасте домаћа предузећа. Страни менаџмент је делимично испунио своја обећања, али и после годину дана Желзара и даље нема профита, а народ је заборавио да ће то предузеће бити уништено, онако како су и до сада друга уништена. Зар и то је интелигенција.

Бање

Бање као и важна јавна добра и битне државне инстиуције се продају странцима, да они зарађују јер смо ми глупи и неспособни да водимо такве институције. Учлањујемо се у организације која су хтела да нас убију. У школама се учи о енглеским краљевима и о другим дикаторима, а наси ђаци чак и високошколовани људи не знају ко је Михајло Пупин, шта је он учинио за Србију и колико се за њу борио. Чак не знају скоро ништа ни о Николи Тесли и другим великанима Србије. Једино им је битно да наша деца знају ко је био краљ Енглеске, Француске и других земаља и наравно ко је с ким, у нашој јавности, имао сексуални однос, ко је имао љубавницу, ко су старлете, фешн блогерке, ко је Екрем Јеврић, шта сваки дан ради србска мајка, жена ратног профитера и криминалца, и њена деца. Зар то није интелигенција?

Ово су само неки од хиљаду случајева српских предузећа која су деценијама пословала као гиганти, успешно, а многе од тих је чак желела да има и америка, а уништио их је запад само зато што су добро пословала. Зар то није интелигенција?

Зашто радити? Боље продати, јер Арапи који живе у пустињи боље знају да узгајају паприку, парадајз и краставац . Зашто им не предати сва домаћинства у Себији јер су бољи домаћини него ми. И зашто немцима не продати фарме, зар нису немци бољи свињари И сточари у насој рођеној Србији? Зашто не дати већу пажњу униставању породица, а не њиховом стварању? Зар то није интелигенција?

У уставу и заклетви председника , премијера, и скупштине стоји да се заклињу да ће очувати суверенитет, интегритет и целовитост Србије, а они продају наша предузећа и плодне оранице странцима, и аутоматски нарушавају суверенитет, интегритет и целовитост Србије. Зар то није интелигенција?

Данас је у тренду постављати на најважније државне функције, на пример министра рада, којем је радно искуство пре доласка у министарску фотељу копање по контејнерима и испијање пива испред радњи. То је министар за рад. А ни остали нису много бољи. И то је наша интелигенција.

Србија је некада била држава која никада није одступила нити се повукла пред најјачим непријатељем. А сада је понизна. Србија никада није молила а сада клечи. Србија је некада имала прве витезове, а сада гладијаторе. Србија је некада била држава а сада је Колосеум у којем се гладијатори боре. С једне стране је САД, с друге стране Европа, а у средини Вучић као Цезар и они заједно уживају у спектаклу борбе за голи живот гладијатора. Док публика Цезара Вучића навија и узвикује и ужива у спектаклу, није ни свесна да ће се и она сутра наћи у истој арени. Зар то није интелигенција?

Извор: Партија Левица Србије