Прочитај ми чланак

ЛЕЧИЋ: Нисам вређао ниједну националну мањину

0

Нећу да улазим у полемике. Никога од њих нисам вређао, каже за Данас Бранислав Лечић, глумац и члан Демократске странке, коментаришући критике изречене на његов рачун на појединим порталима и друштвеним мрежама због помињања националних мањина у говору на протесту „Један од пет милиона“ одржаном у суботу у Београду.

Наш саговорник истиче да „свака мањина у овој земљи заслужује и озбиљну пажњу и демократски третман“.

– Ми који шетамо немамо никакву пажњу институција власти и покорених медија, а поготово немамо демократски третман, поручује Бранислав Лечић.

Лечић је у суботу на протесту, између осталог рекао: „Много смо окупатора скинули са својих леђа, и ове дахије и паше ћемо послати у прошлости“, уз опаску: „окупатори су и они који су се ородили од сопственог народа и мисле да имају права да господаре и владају на начин да у нама понизе човека и грађанина“.

– Ја вас питам и питам ову Владу и људе у њој, да 40 и нешто дана, а да не кажем четири месеца и ко зна колико још, Роми из Београда протестују, да су они Роми из Обреновца, Крагујевца… четири месеца на ногама тражећи своја права, да ли бисте их примили? Да су главе дигли Словаци, у овој земљи, Русини и неке друге националне мањине, Мађари, да ли бисте разговарали с њима? А ко смо ми? Када се не обазирете на сопствени народ, ко смо? Свако од нас је човек, грађанин и најзад заслужује да његова држава ради за њега. Вучићу, ниси ту да народ заводиш, него као сваки други лидер да га водиш. Тако је говорио Зоран Ђинђић, вође и лидери су ту да служе народу, а не да га стављају у страну, поручио је он.

Лечић је, такође, констатовао, да „власт мора да буде сервис народа, да саслуша сваку групу народа… нису медији ту да служе било каквом диктатору… грађанима нису потребне вође-диктатори који понижавају сопствени народ и терају га да им се клања, већ просветитељи који ће умети да га просветљују и воде… та власт мора да буде представник свог народа и најмање групе, мора да га слуша и бирана је да нам служи“. Он је, подсетимо, у обраћању демонстрантима испред Владе Србије позвао „на велики марш до телевизије Пинк“ 6. априла.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!