Прочитај ми чланак

ЛДП позива грађане Србије да у изађу у недељу и прошетају са Гејевима

0

Либерално демократска партија (ЛДП) подржала је данас одржавање Параде поноса и позвала своје чланове, али и све грађане да присуствовањем тој манифестацији "покажу да Србија припада модерном свету".

pederi

ЛДП је у саопштењу позвао „цело друштво“ да у недељу, 18. септембра покаже „разумевање, солидарност, пружи подршку“ а државу да покаже да „ни под којим условима“ неће ускратити подршку тој манифестацији.

„Модеран и цивилизован свет намеће људска права као основна, недељива и она која су увек и свуда загарантована сваком појединцу у друштву. Страх и стрепња морају уступити место разумевању, пажњи и толеранцији а свет какав ми сањамо и за који се боримо, као примарне вредности истиче друштво без подела, разлика и страха“, навела је та странка.

ЛДП је оценио да је предстојећа парада „јединствена прилика да разне организације и грађани покажу солидарност са онима који свакога дана бране своје људско право и достојанство, свесни да на тај начин бране сваког човека појединачно“.

„Наша заједничка шетња представља прилику да још једном пошаљемо значајне поруке свим угроженим појединцима и групама и да у том богатству раличитости видимо прилику за унапређуење свих права“, стоји у саопштењу.

Под слоганом „Љубав мења свет“, шеста београдска Парада поноса биће одржана у недељу, 18. септембра.