Прочитај ми чланак

ЛАЖ ГОДИНЕ: Још једна убедљива победа Вучића, сазнајте ко су остали „лауреати“

0

У анкети Истиномера за неистину која је обележила 2017. годину победио је Александар Вучић са тврдњом да је Србија током 2016. имала највећи привредни раст на Западном Балкану.

Како пише Истиномер, од скоро 6.000 гласова колико је пристигло у анкети, ова Вучићева изјава добила је нешто више од 1.600. Истиномер наводи да је ова изјава лаж, будући да су већ доказали да су бољи пласман од Србије имали Албанија и Косово.


 „Треба напоменути да је у избор од 12 изјава за „Лаж године“ ушло чак пет изјава тренутног председника Србије – сам Вучић је тако освојио готово половину свих гласова у анкети, па је у том смислу ово још једна убедљива победа Вучића”, пише Истиномер.
 
Другу позицију заузела је министарка правде Нела Кубуровић, која је пред Саветом безбедности Уједињених нација изјавила да на Косову 1998-1999. године није било хуманитарне катастрофе ни прогона косовских Албанаца. Истиномер је, како наводи детаљно анализирао неколико резолуција Савета безбедности УН, које доказују супротно и показују шта се тих година догађало на Косову, као и колико је људи прогнано са овог подручја. Министарка Кубуровић освојила је нешто више од 1.500 гласова.
 
Треће место, по мишљењу оних који су гласали у анкети Истиномера, заузела је председница Скупштине Србије Маја Гојковић са изјавом да она и није мењала странке, већ да је то само урбана легенда и да је она увек била „верна себи“. Иако би ова изјава можда пре требало да иде у рубрику „Што зеленије то плива“, Истиномер се, како додају потрудио да подсети и Мају Гојковић и читаоце како и колико је „прелетала“ данашња функционерка Српске напредне странке.