Прочитај ми чланак

Лавров: Томислав Николић и Милорад Додик ће присуствовати Паради победе у Москви

0

lavrov

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров потврдио је да ће председник Србије Томислав Николић и председник Републике Српске Милорад Додик присуствовати Паради победе 9. маја у Москви.

Лавров је саопштио да су лидери 26 земаља потврдили своје учешће у обележавању Дана победе у Москви, јавља агенција Спутњик, преноси Танјуг.

„Очекује се долазак председника Чешке и Кипра и премијера Словачке и Грчке. У различитим формама своје присуство су потврдили руководство Босне и Херцеговине, укључујући председника РС у саставу БиХ, као и Исланда, Македоније, Црне Горе, Србије и Норвешке“, навео је Лавров.

Између осталих, како је рекао, своје присуство су потврдили и председници Кине, Северне Кореје, Индије, Јужноафричке Републике, Вијетнама, Монголије и Кубе.

„Позиви су послати за 68 шефова држава, као и УН-а, Савета Европе, Унеска и ЕУ“, прецизирао је Лавров на састанку комитета за организацију обележавања Дана победе, навела је агенција Тас.

Руски шеф дипломатије је подсетио да је 28 шефова држава присуствовало обележавању 65. годишњице Дана победе 2010. године.

(РТС)