Прочитај ми чланак

КУРИР: Тома у паници због Вучићевог закона. САВЕТНИЦА ПРЕДСЕДНИКА: Лажете, нема раздора

0

vucic nikolic 7_orig

Саветница председника Србије Станислава Пак Станковић изјавила је да се води кампања против председника Србије Томислава Николића.

Циљ кампање је да се прикаже непостојећи раздор између председника Николића и премијера Александра Вучића.

„Постигнути су изванредни резултати, то је оно што је битно, а све оно што је негативно и што прати резултате, које је остварио председник, које је остварио премијер, је много мање битно“, истакла је Пак Станковић у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Она је истакла да у перцепцији грађана председник и премијер стоје заједно и како пада рејтинг једном, пада и другом, а када расте рејтинг једном расте и другом и да се нападима на председника Николића, практично руши и премијер.

Пак Станковић је указала да се не руши само председник, него и кредибилитет целе државе, јер се лепа манифестација која је одржана у суботу, када је председник проглашен проректором Србије у Европској академији, извргава руглу и представља на пежоративан и ружан начин.

Саветница председника Србије је рекла да се свакога дана пишу различите неистине о председнику Николићу.

Пак Станковић је указала на данашњи наслов у новинама и додала „како се председник осећа, да ли је он у паници или није у паници, то сасвим сигурно ‘Курир’ не може да зна“.

КУРИР: Николић руши Вучићев закон да би сакрио богатство?

„Шеф државе противи се изради закона на коме инсистира Вучић јер би се кроз одредбе испитивао начин стицања имовине у прошлости. Тако би морао да докаже како је са платом посланика, издржавајући породицу, стекао непокретну имовину од око 600.000 евра”, пише београдски, близак премијеру Србије Вучићу, Курир.

У овом дневном листу даље истичу како „док из Немањине 11 доношење овог закона најављују као револуцију у борби против корупције, Николић преко својих људи утиче на доношење закона, а разлог је што, наводи наш извор, то што би се кроз једну од одредби испитивао начин стицања имовине у прошлости, а Николић не може да објасни порекло свог богатства!”

„Председник Николић покушава што је дуже могуће да одложи доношење закона о пореклу имовине. Њему је спорна одредба којом би се испитивао начин стицања имовине у прошлости, а на којој премијер инсистира јер жели да све буде транспарентно – каже извор за Курир и додаје:

– Свестан је да не би могао да објасни порекло своје имовине и да би му доношење тог закона запечатило каријеру”.

Извор Курира још и подсећа „да је Николић последњих 20 година обављао функцију народног посланика, чија је максимална плата била 1.000 евра, те да тим новцем никако није могао себи да купио стан од око 200 квадрата у Београду, направи огромну викендицу, модерно уреди имање у Бајчетини и покупује хектаре винограда и пашњака и додаје:

– У време инфлације и посланици су радили за две марке. Кад узмете у обзир да је он с посланичком платом издржавао незапослену супругу и двојицу синова, те да је на почетку политичке каријере живео у трошној кућици надомак Крагујевца, питање је колико је заиста могао да уштеди и купи све некретнине које сада има – наводи наш извор”.

Курир још и пише  да „ судећи према имовинској карти са сајта Агенције за борбу против корупције, Николић има стан на Новом Београду од 194 квадрата, чија је цена, према оцени агента за некретнине, око 400.000 евра, док му имање у Бајчетини, иако лукс, због локације вреди око 100.000 евра. Њиве, пашњаци и виногради укупно достижу цену, процењује се, око 100.000 евра. Дакле, председник Србије је са својом посланичком платом, издржавајући још троје људи, успео да стекне имовину од око 600.000 евра.

Куриров саговорник још на крају  и стиче:

„Због тога и не треба да чуди што је Николић против закона јер његово богатство нагло почиње да расте после двехиљадите” – закључује извор Курир.

(Танјуг, Курир, Србин.инфо)