Прочитај ми чланак

Криза тек долази у Немачку: Рачуни већи за 550 евра за стан од 70 квадрата

0

Високе цене енергије у Немачкој узрокују ове године већи пораст трошкова грејања него што је то био случај претходних година.

Огревно дрво такође значајно поскупљује.

Све то би многи у Немачкој могли осетити на рачунима у идућој години.

– Трошкови за грејање на гас, лож-уље и струју посебно нагло расту, као што анализа показује – саопштено је за немачку агенцију дпа из непрофитне консултантске фирме co2online, пише Феникс магазин.

Сходно томе, грејање просечног стана од 70 квадратних метара у стамбеној згради на природни гас и лож-уље вероватно ће коштати више: око 67 посто за природни гас и око 53 посто за лож-уље. То би било најмање 550 евра више годишње за гас и готово 500 евра за нафту.

За 2021. co2online је већ забележио повећање трошкова од 20 посто за земни гас и 51 посто за лож-уље, преноси Вечерњи лист.

Док су трошкови за дрвне пелете у то време остали релативно стабилни, према анализи, овај енергент такође је под утицајем значајних поскупљења у текућој години: очекује се да ће грејање на дрва поскупети 54 посто, а тиме и за просечно од око 310 евра по стану.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!