Прочитај ми чланак

Кривокапић иде на нове изборе ако не буде експертске владе

0

Мандатар за састав нове Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, ближи је одлуци да прекине разговоре о постизборној коалицији, него да попусти под притисцима и не формира експертску Владу, сазнаје Нова.рс из извора блиских Кривокапићевом кабинету.

Саговорник наводи да лидери Демократског фронта(ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић, заједно са председником Покрета за промене Небојшом Медојевићем коче формирање нове Владе, јер по сваку цену желе да буду њен део.

Foto: Printscreen/YouTube/ СРБИН.инфо

“Уопште их не занима концепција мандатара, већ само хоће да се дочепају фотеља. Кривокапић не жели да формира власт са људима на које би се сручила салва критика. Ако се томе дода да су Мандић и Кнежевић првестепено осуђени за државни удар и да се против њих води процес, њихов евентуални улазак у Владу од старта би била компромитација нове власти. Истоворемено, због тога би изостала међународна подршка која је преко потребна Кривокапићевом кабинету”, наводи наш саговорник.

Извор Нова.рс подсећа да је мандатар Здравко Кривокапић више пута истицао да у новој Влади жели експерте и да ће, из тих разлога, управо он именовати новог министра финансија:

“Нажалост, Кривокапићу ни потенцијални коалициони партнери нису од помоћи. Међу Демократама такође расту аптетити. Они покушавају да обликују став јавног мнења пуштањем вести о расподели ресора у новој Влади. Због свега тога, Кривокапић је ближи идеји да све пропадне и да се иде на нове изборе. Одлучио је да не жели да поклекне на првом кораку и да не попусти под притиском да не формира експертску Владу”.

Наш извор подсећа да најновија истраживања рејтинга странака у Црној Гори показују да би Здравку Кривокапићу ишло у прилог да се поново изађе на изборе.

“Он ужива апослутно највећу подршку грађана, али и Српске православне цркве и њених епископа”, наглашава наш саговорник и додаје да представници ДФ све више делују као заступници Александра Вучића у Црној Гори, а не као људи који се залаже за интересе тамошњих грађана.

“Ми имамо осећај да се све ради како би се дестабилизовао Кривокапић и да Вучић, преко Кнежевића и Мандића, покушава да помогне Милу Ђукановићу”, поручује наш саговорник.