Прочитај ми чланак

КОВИЋ ЗА СРБИН ИНФО: Вучић ће расписати референдум у стилу Мила Ђукановића

0

„Господа из Српске напредне странке, као и она из Демократске партије социјалиста у Црног Гори, су доказ пропасти демократије. Доказ су да они који контролишу токове новца и све медије, могу да добију и све изборе. То су доказали Мило Ђукановић, али и Александра Вучић. Реч је о истом рецепту.”

Овим речима је за портал „Србин инфо“, историчар Милош Ковић прокоментарисао могућност да власт распише референдум или ванредне изборе на којима ће се грађани изјашњавати о „решењу за Косово и Метохију“.

– Не би ме изненадило и да заказују изборе сваке године и да их добијају, али то није и неће бити воља народа. Видели смо и како изгледају референдуми у режији Мила Ђукановића. И Вучићев би ишао у истом смеру. Сви напори власти имају за циљ да Србе убеде да дигну руке од Косова и да Срби напусте Космет – упозарава наш саговорник.

На питање да ли треба бојкотовати референдум уколико га распише режим Александра Вучића, Ковић одговара:

– Видећемо какво ће питање бити, али нема сумње да они своје идеје увек заврше како желе. Треба отворити четворо очију и пратити шта раде. Оно што је сигурно, сва истраживања показују да готово две трећине грађана Србије између интеграција у ЕУ и очувања Косова у саставу државе, бира Косово.

Вучићев унутрашњи дијалог о Косову је доживео крах. СПЦ, САНУ и Матица српска су изаказале своје мишљење да је најбоље решење замрзнути конфликт. Али, не да остане заувек замрзнут, већ да се припремамо за одмрзавање, дипломнатски, економски и војно. Треба само да послушају вољу народа, да престану са манипулацијама, претњама и да се покоре вољи народа – закључује Ковић.