Прочитај ми чланак

Консултације о КиМ: Ђилас, Чеда и Војислав Коштуница код Дачића!

0

tannj

(Телеграф.рс / Тањуг)
На консултације са премијером Ивицом Дачићем, организоване уочи доношења коначне одлуке о споразуму са Приштином, јутрос око 9.30 сати почели су да пристижу представници владајуће већине у Скупштини Србије.

Нешто пре 9.30 сати, у Немањину 11 стигао је преседник Скупштине Србије Небојша Стефановће и шеф посланичке групе напредњака Верољуб Арсић, а за њима и председседника скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун, председник Једниствене Србије Драган Марковић, шеф посланичке групе социјалиста Бранко Ружић и шеф посланичке групе Нове Србије Мирослав Маркићевић.

Арсић позвао је на јединство и поштовање одлуке државног врха о КиМ ма какава она била, а коначну одлуку напредњака најавио за сутра. Он је по заврштетку састанака са Дачићем рекао да ће СНС сутра одржати седницу Председништва и због сложености политичке ситуације у којој се Србија налази позвао на јединство.

Арсић је навео да је Дачић на састанку поднео извештај о начину вођења преговора и о исходу дијалога Београда и Приштине.

То је први у низу састанака са шефовима посланичких група у парламенту и лидерима парламентарних странака, које ће премијер данас одржати на тему одлуке о споразуму са Приштином.

poli

Нешто после 11 часова, на састанак код Дачића стигли су и председник ДС Драган Ђилас, шеф посланичке групе те странке Борислав Стефановић, и покрајински премијер Бојан Пајтић.

Након тога, око 12 сати, Дачић се састао и са председником ЛДП Чедомиром Јовановићем, а састанку присуствује и заменик председника ЛДП-а Ненад Милић.

Јовановић изјавио је данас да од Председништва СНС очекује да размишља о будућности и преузме терет одговорности као најјача странка у власти. Он сматра да је без разлога створена лоша атмосфера јер сада није ни 1999. година нити је Брисел Рамбује.

Јовановић је након консултација рекао да је Дачићу саветовао да почне да размишља о Србији и оценио да није само његова одговорност за оно што се данас у Србији догађа.

– Дачић је у праву, као што је то рекао и Вучић, сутра ће нам бити теже. Наша косовска агонија не може се завршити док се не суочимо са оним што смо сами себи учинили на Косову и не мислим да је уторак судбински дан за Србију, тада ће Кетрин Ештон почети да пише извештај комесарима ЕУ – рекао је Јовановић и нагласио да на Косову живе Срби који су одавно напуштени од саме Србије.

Такође, код Дачића на састанак стигао је и лидер ДСС Војислав Коштуница.

Више од 20 политичара из 16 странака проћи ће кроз кабинет премијера током данашњег дана.