Прочитај ми чланак

КОЊИЧКЕ ИГРЕ ЗАЛЕТ ЗА КАМПАЊУ Николић у председничку трку креће из Љубичева

0

Николић почиње кампању за председника следећег викенда на Љубичевским коњичким играма, а због његовог покровитељства повећан је наградни фонд.

Tanjug

Николић почиње кампању за председника следећег викенда на Љубичевским коњичким играма, а због његовог покровитељства повећан је наградни фонд.

Иако још увек није званично најавио своју предизборну трку за други мандат у Председништву, нити је унутар СНС постигнут договор о председничком кандидату, Николић је у озбиљној соло кампањи. Он је покровитељ овогодишњих коњичких трка у Љубичеву (2-4. септембра), а када их отвара бивши лидер СНС и потенцијални кандидат за шефа државе, мења се и фонд и ниво организације.

Како “Блиц” сазнаје новац за награде је увећан за скоро два ипо милиона динара после позива из кабинета Николића. – Николићеви сарадници су звали и питали колико се додељује за награде, а потом и рекли да се фонд увећа када долази председник – каже извор “Блица” укључен у организацију манифестације.

Тако ће, примера ради, награда у главној трци галопера бити два милиона. Увећан фонд међутим, није из кабинета председника већ из касе града Пожаревца. Градоначелник Бане Спасовић у изјави за “Блиц” каже да догађај у Љубичеву нема везе са политиком:

– Ми смо још пре две године упутили захтев кабинету председника да буде покровитељ и ове године је одговорено да ће се прихватити да буде почасни председник ових игара – каже градоначелник Пожаревца.

g

Фото: Туристичка организација града Пожаревца / Промо – 2, 5 милиона динара је повећан наградни фонд, који ове године износи више од девет милиона динара

Он додаје да је жеља градске власти да поистане традиција да председник државе отвара Игре, али и истиче да годинама уназад није мењан фонд, као и да ово увећање неће оштетити буџет града.

– Избачене су неке друге манифестације. Тај износ је узет из фонда за карневал – каже Спасовић.

На Љубичевским играма ове године према најави наступа и „Бијело дугме“. Пријављено је и више страних грла, а разлог за веће интересовање организатори појашњавају увећаним фондом. Како сада стоје ствари Николић ће имати прилику да у петак, 2. септембра, отвори овогодишње Љубичевске игре знатно гламурозније и организованије него икада.

Свршен чин

Једна од могућности које разматра врх СНС је да се до краја године одрже превремени председнички избори заједно са београдским изборима. За сада унутар СНС није постигнут договор о кандидату, али је Николић странку незваничним најављивањем кандидатуре мање-више ставио пред свршен чин.