Прочитај ми чланак

Вучић забранио Шаровићу да учествује на изборима |ШАРОВИЋ Вучићу, набићу ти прст..

0

Лидер покрета Љубав, вера, нада Немања Шаровић рекао је данас на конференцији за новинаре да је планирао да објави кандидатуру за предстојеће градске изборе у Београду, али да је због правила о прикупљању и овери потписа, као и опструкције Српске напредне странке (СНС), одустао од кандидатуре.

Он је новинарима испричао да је уредно отишао у општину где је најавио да планира да се кандидује за изборе у Београду, као и да ће му требати нотар ради овере потписа.

„Међутим, после неког времена ме звао један познаник из СНС и рекао ми да постоје два списка. На једном су они који смеју да оверавају потписе, а на другом они који не смеју. Ја сам на оном који не смеју“, рекао је Шаровић.

Додао је да није придао неки већи значај том позиву, али да, када су га сутрадан позвали из општине и рекли да имају мало људи и да имају два дана када су нотари слободни и када би могао да овери потписе, па да изабере један од та два, знао је да је реч о опструкцији.

„Сакупити 3.000 потписа, колико је неопходно за кандидатуру на локалном нивоу, у року од два дана је, за мале странке, покрете и удружења, немогуће“, нагласио је Шаровић.

Он је нагласио да то што је тако нешто „пошло за руком покретима Двери и Заветници представља јасан знак да им је кутије са потписима послала Српска напредна странка“.

„Они, када организују протест, појави им се 200 људи, а више од 10.000 потписа, као сакупе за један дан. То је немогуће и показује да они нису никаква опозиција“, истакао је Шаровић.

Он је додао и да је акција прикупљања потписа преко друштвених мрежа „такође смејурија“ и покушај заташкавања истине, а то је да једном броју опозиционих странака напредњаци обезбеђују потписе.

„Пошто Покрет Љубав, вера, нада неће учествовати на изборима, имаћу времена које ћу у кампањи искористити да разоткријем све лажи, лоповлук, криминал, корупцију и издају Српске напредне странке и Александра Вучића“, рекао је Шаровић.

Он је нагласио да је од оснивања ове странке пре 15 година упозоравао да је „реч о лоповима, лажовима и издајницима“ и да ће то наставити да ради и током ове кампање.

„Никада нисам сарађивао са њима. Не могу да ме поткупе или застраше као што су то урадили са великим бројем квазиопозиционара, који ових дана не силазе са телевизија са националном фреквенцијом на којима пљују све друге осим Вучића и СНС“, рекао је Шаровић.

Он је закључио и да ће на „јединој слободној локалној телевизији КТВ из Зрењанина“ покушати да направи емисију у коју ће звати лидере и истакнуте чланове свих странака које учествују на изборима како би са њима поразговарао о политичким темама и сазнао какви су њихови програми и шта им је план да ураде уколико би им се за тако нешто пружила шанса.