Прочитај ми чланак

„Колико саветници Игора Мировића коштају грађане Србије?“

0

"Информација о томе ко су саветници и у којим областима саветују председника Покрајинске владе - не постоји на званичном сајту Покрајинске владе. Грађани имају право да то знају, а председник Покрајинске Владе је дужан да им обезбеди информације о томе чије савете прима и колико грађани плаћају за ту врсту услуга", наводи се у саопштењу новосадског одбора Странке слободе и правде.

У њиховом отвореном писму, чију садржину преносимо у целости, даље се наводи:

Jutjub

„Градски одбор Странке слободе и правде у Новом Саду има оправдану сумњу да се значајне суме новца грађана Војводине троше на хонораре и плате саветника Игора Мировића, председника владе Аутономне Покрајине Војводине, без икакве транспарентности и оправданости.

Због овакве сумње, поднели смо захтев за приступ информацијама од јавног значаја Покрајинској влади и Игору Мировићу, са намером да се списак свих саветника, њихова задужења и примања објаве на званичном сајту Аутономне Покрајине Војводине.

За време напредњачке власти у Новом Саду и Војводини сведоци смо да разноразни, неквалификовани кадрови (по систему „братија и партија“) бивају постављани на одговорна места, те да својим нестручним радом додатно урушавају ионако лоше стање покрајинских институција.

Чињеница да се имена и задужења ових саветника крију, додатно буди сумњу у њихову компетентност за обављање ових важних функција.

Грађани имају право да знају“, закључује се у саопштењу Градског одбора Странке слободе и правде Нови Сад.