Прочитај ми чланак

Букти рат међу напредњацима: Мировић испао из игре због сукоба са Вучевићем

0

Премијер Војводине Игор Мировић није на изборној листи своје Српске напредне странке (СНС), а као утешну награду није добио ни ниско, непролазно место на њој, ни на републичким, ни на покрајинским изборима, пише лист Данас.

Према наводима извора листа, изостанак Мировића, „који је увек био соло играч“ са напредњачких листа многе је изненадио, али за познаваоце односа међу напредњацима то баш и није толико изненађење, будући да је он крајем 2021. године имао озбиљан сукоб са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, који је сада председник СНС, који је блиски пријатељ председника Србије Александра Вучића.

Чини се да га је управо сукоб са Вучевићем коштао позиције, констатује Данас.

Тог децембра пре две године све је почело од вести да је Мировић поднео оставку због неслагања са Вучевићем, што је он демантовао, а јавност у међувремену сазнаје да је конфликт између њих настао због одлуке Скупштине Војводине да на себе преузме оснивачка права над Клиничким центром Војводине.

Мировић је то сматрао супротним закону и покрајинском Статуту и тражио је повлачење одлуке, а неслагање је ишло толико далеко да је претио да ће напустити СНС и формирати своју партију.