Прочитај ми чланак

„Ко то тера нашу децу да попуњавају спортску прогнозу уместо да се баве спортом“

0

- Залажемо се за здраво друштво, здравог појединца, а посебно за наш најбитнији ресур, здраву одмладину. И зато смо веома љути да скејт парк, који је замишљен да млади и сви они који се тако осећају, у њему уз дружење и тренирање проводе време, је све мање то, рекли су у свом видео обраћању јавности представници градском одбора „Здраве Србије” у Београду, поводом паљења и уништавања споменутог игралишта за младе, код бизнис цебтра „Ушће,” чији простор по свему судећи нека непозната лица, са нечасним намерама, желе да преузму.

– Простор се снимање спотова и реклама, од чега се уредно плаћа порез. Питамо се, зато, зашто се део средстаава не пренесе на одржавање скејт парка? Зашто је парк запуштен?, додају у „Здравој Србији” и даље напомињу:

– За нас, у „Здравој Србији”, сваки спорт или спортска активност, била она на отвореном или затвореном простору подјенако је важна. Поред тога што се залажемо за изградњу нових, исто тако посветићемо пажњу очувању постојећих спортских објеката и терена јер је то један од начина да младе нараштаје усмеримо на исправан, здрав пут, да би им показали, да нажалост, осим данас најзаступљењијим такозваним спорским актривностима – попуњавања спортске прогнозе – постоји мноштво бољих, занимљивијих и здравих спортова, закључију у ”Здравој Србији”.