Прочитај ми чланак

Ко штити бахатог командира из Гаџиног Хана?

0

Против командира полиције у Гаџином Хану и високог функционера Независног синдиката полиције Срђана Јовановића, покренуте су две кривичне пријаве за злоупотребу службеног положаја и малверзације, али и даље није покренут дисциплински поступак, те се он налази на истим позицијама.

Стога се поставља логично питање, ко га штити у МУП-у и Синдикату? Сектор унутрашње контроле (СУК) се бавио Јовановићем, али није познато докле је истрага стигла. Оно што су полицијски службеници раније испричали јесте да он ангажовао адвоката за давање исказа.

– Јовановић има неколико непријављених рачуна преко којих врши проневере. Бранећи се од оптужби преко СУК Јовановић је за само једно давање исказа ангажовао адвоката Петронијевића којем је са синдикалног рачуна платио 60.000 динара – истакли су анонимни службеници синдиката у октобру, а пренели и независни и режимски медији.

И поред кривичних пријава, истраге СУК, командир полиције у Гаџином Хану је и даље је на једној од највиших функција у синдикату и ужива све бенефите. То је мало чудно јер како ће се он борити за права колега, ако и сам има проблема са законом.

О овом командиру политички.рс је писао да је кадар СНС и да води раскалашан живот. Јовановићева породица у свом поседу има кућу са базеном, три стана и два аутомобила, што је његов адвокат детаљно објаснио.

Подсетимо, Јовановић је доспео до места командира полиције без икаквог конкурса. Очито да некоме одговара да поменути, и поред свог бахатог понашања и даље води полицију у Гаџином Хану.

Јовановић је познат и по томе што је додељивао плакете Дијани Хркаловић, а извори који су упознати са ликом и делом Срђана Јовановића истичу да је од ње добио пиштољ марке „Глок“ који је Хркаловићева некада дружила.

А ако га је до недавно штитила Хркаловићка, бивша државна секретарка у МУП-у, поставља се питање ко га сада штити? Стари начелник Полицијске управе Ниш, пензионисани Славиша Виријевић, није био рад да нешто промени, да ли ће новопостављени начелник пуковник Јовица Стојменовић нешто да предузме?