Прочитај ми чланак

Ко је Пана ког спомиње Халабрин: Вучићев кум, суд избегавао уз помоћ Лончара

0

Мара Халабрин, мајка убијеног Александра (26), за кога се сумња да је жртва клана вељка Беливука, истакла је да се њен син дружио са извесним Петром Панићем, званим Пана. Како су медији раније извештавали, реч је о наводном куму председника Србије Александра Вучића, који је својевремено био близак "земунском клану", а довођен је у везу и с министром здравља Златибором Лончаром.

„Мој син је једно време становао у Земуну, претпостављам да је стан био од Панића, иако ми је он накнадно рекао да не зна мог сина“, рекла је она и додала да за то поседује извесне доказе.

FOTO: Facebook

Истакла је и да је Панићу послала слику ковчега свог сина и тада га поново упитала да ли зна ко је у питању, након чега ју је он блокирао на друштвеној мрежи.

Иначе, Панић, који је наводно Вучићев кум, широј српској јавности познат је од раније, што због сукоба за законом, што због познанства с људима из врха државе. Тако су се неретко на друштвеним мрежама појављивале његове фотографије са јавним личностима, у првој линији са политичарима.

Панић, у јавности познатији као Пана, иза себе има подужу биографију. Против њега је својевремено било поднето 13 кривичних пријава и судило му се за различита кривична дела, укључујући пребијање, изнуде, недозвољено држање оружја.

У медијима је означен као особа која је раније била блиска вођи „земунског клана“ Душану Спасојевићу Шиптару. Панић је у више наврата на својим профилима на друштвеним мрежама објављивао фотографије са председником Вучићем, али и другим функционерима Српске напредне странке (СНС).


Портал КРИК раније је објавио и Панићеву фотографију са замеником градоначелника Београда, Гораном Весићем.

Лончар издавао оправдања Пани

Како је тај портал раније писао, министар здравља Златибор Лончар, као млад доктор, издавао је својевремено Пани лекарске налазе који су му помогли да одлаже суђења. Извештаји које је Лончар написао, по свему судећи, нису приказивали стварно Панићево здравствено стање.

Како је тај портал писао, реч је о предметима у којима се Панићу судило за пребијање. Лончар је наводно састављао медицинске извештаје којима је Панић оправдавао своје изостанке са суђења.

„Медицински извештаји о Панићу које је од 2000. до 2003. године потписао доктор Лончар, тада лекар Ургентног центра у Београду, сумњиве су садржине. Различити подаци указују на то да извештаји нису приказивали стварно здравствено стање пацијента. Лончар је у извештајима писао да је Паниц́ био толико лошег здравља да није могао да излази из куц́е“, писао је КРИК.

У једном предмету дошло је до застаре гоњења, у другом је Панић ослобођен.