Прочитај ми чланак

КО ЈЕ ЈАЧИ Вучић (не)сме да смени Зорану?

0

Након што је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла да је в.д. директор ЕПС-а, Милорад Грчић, одговоран за распад електроенергетског система и додала да је Вучић био јасан када је тражио његову оставку, у СНС-у траје прави мали рат. Извори блиски директору ЕПС-а тврде да је након те изјаве госпође министарке, Грчић поручио Вучићу да ће поднети оставку само ако то учини и Зорана.

Грчић тврди да је он одговорне за пропусте унутар ЕПС већ сменио, а да политичку одговорност, због тога што није било сарадње са надлежним министарством, неће да преузме на себе, јер га је министарка Михајловић у раду заобилазила. Подсећамо да је још у мају месецу, поводом одлуке министарства да се одустане од изградње термоелектране Колубара Б, Грчић заједно са председником Надзорног одбора ЕПС-а, Јованом Деспотовићем, издао саопштење у коме пише:

– Министарка Зорана Михајловић је одлучила да за један дан промени све одлуке и Владе Србије и министарства без икаквих претходних анализа и консултација. Као да је држава за себе од које почиње све.

Вучић на Грчићево одбијање да да оставку уколико то не учини и надлежна министарка Михајловић, није реаговао лично, али је ова наша сазнања потврдио у својој објави на Твитеру Владимир Ђукановић, најближи Вућићев сарадник.

– Господо, постоји нешто што се зове морална одговорност. Немогуће је да још увек нисте схватили да је неопходно оставке да поднесете. Сви у ланцу, од министра енергетике, преко свих руководилаца у ЕПС. Просто, тако је у животу.

Вучић је преко свог „Информера“ напао Зорану, али да ли ће смети да је смени?

И док грађани са страхом и зебњом очекују ново захлађење које ће додатно оптеретити електроенергетски систем који је потпуно неспремно дочекао зиму, свакодневно се троше десетине милиона евра народних пара како би се обезбедила испорука струје, која је угрожена због незнања и сукоба између СНС кадрова које је све поставио Вучић лично.