Прочитај ми чланак

Ко је човек који је на Пинку уживо рекао да је Вучић издајник?

0

Бивши главни обавештајац Криминалистичке полиције Славко Никић донео је јутрос, уз камермана и тонца, дашак слободе на телевизију "Пинк" и пред милионским аудиторијумом рекао да је "Александар Вучић издајник српског народа"!

– Никад више немојте да ме зовете. Зовите оне издајнике на челу са Александром Вучићем. Довиђења – поручио је Никић и напустио студио и овим чином на тренутак ослободио ружичасту телевизију.

Дошли смо до толиког апсурда да једна расправа и напуштање студија представља слободну реч на телевизији са националном фреквенцијом, али и то се десило.

Неколико реченица је било довољно да овај догађај постане симбол ослобађања Пинка и разлог за извињење водитеља гледаоцима због „тешких речи које су упућене државном врху“.

Човек који је ово постигао је Славко Никић, последњи је живи члан јединице МУП-а која се борила против кријумчарења наркотика на Космету од 1990. до 1999. године.Он је био активни учесник рата на Косову и Метохији.

Аутор неколико књига, Никић у једној од њих велича Ратка Младића, а написао је и књигу о трговини органа на Косову. За помоћ пружену преко Дрине, у време рата, признање му је лично одао генерал Ратко Младић.

Хапшен је у акцији Сабља. У својим књигама детаљно је описао дешавања на Космету и злочине које су Албанци починили Србима.

До сада је често гостовао на телевизијама које су прорежимске, иако се у јавности често преиспитује његова титула пуковника коју некада сам наводи уз своје име.

Никић је био и сведок у случају покушаја тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори 2016. године, када је тврдио да су Андрија Мандић и Милан Кнежевић заправо оперативци Мила Ђукановића.