Прочитај ми чланак

Саво одбрусио Хилу: Радује се крађи избора, има сувласнички удео у ТВ Пинк! ВИДЕО

0

Саво Манојловић из покрета Крени - Промени одговорио је видео обраћањем на поруку амбасадора САД Кристофера Хила, који је рекао да се радује сарадњи са Владом Србије.

Манојловић је рекао да се сарадњи са оваквом Владом Хил радује зато што има договор да са СНС руководи националном фреквенцијом коју има Пинк, да се радује и руски амбассадор Боцан Хариченко пошто има договор да руководи са Александром Вучићем националном фреквенцијом коју има ТВ Хепи, као и да се радује кинески амбассадор, с обрзиром да кинески инвеститори у Србији не морају да поштују еколошке стандарде и законе које би морали у Кини, саопштено је.

Како је казао Хил, избори су „стрес тест“ за демократију и то важи за сваку земљу. Хил је казао и да је потребно да земља има „једну врсту отпорности“, да може се „поврати из ових тренутака“ након избора, када учесници „нису веома задовољни једни другима“, и истакао да Србија треба да ова питања реши кроз институције.

Манојловић, како је саопштено, поручује да институције у Србије не постоје.

„Слажем се да конфликте у демократији решавају институције, али у Србији институције не постоје. Републичку јавну тужитељку Загорку Доловац нико никада није видео да ради свој посао. Полицајци који раде свој посао су изузетак и када раде свој посао попут полицајаца који открију Јовањицу угрожена им је безбедност. Да ли знате да полиција ни једном није реаговала на пријаве посматрача у току изборног процеса када сте имали људе који купују гласове или имају паралелне спискове“, рекао је Манојловић.

Избори јесу „стрес тест“ за демократију, али тај тест није положен, сматра он.

„Демократија је у недељу доживела слом. Имали сте џипови одакле набилдована лица купују гласове, на националној фреквенцији Пинк се преноси како човек у Новом Пазару убацује три гласачка листича пред вечитим министром Расимом Љајићем, а људи су налазили позиве за гласање у становима и зградама за лица која су регистрована мимо закона“, каже Манојловић.