Прочитај ми чланак

Кнежевић: Тражимо да Кривокапић објасни захтеве Абазовића

0

ДФ је спреман да сутра гласа за председника Скупштине из редова демократа и да потпише кандидатуру за премијера, и да у крајњем да и мањинску подршку новој влади, изјавио је Милан Кнежевић након састанка представника нове већине са митрополитим Амфилохијем. "Само не пристајемо да будемо понижени, уцењени и рекетирани", закључио је Кнежевић.

Нико из Демократског фронта није довео у питање Здравка Кривокапића као мандатара, већ тражимо да нам појасни захтеве Дритана Абазовића који су очигледно раније били договорени с Кривокапићем, у којима тражи све кључне ресоре у Влади, укључујући Министарство унутрашњих послова, Управу полиције, Агенцију за националну безбједност, Министарство одбране, Војно обавештајну агенцију, Министарство вањских послова и МИнистарство правде, саопштио је један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић.

“Као и да ДФ не може предлагати своје најистакнутије српске политичаре за чланство у новој влади”, додао је он.

ДФ је, како је казао Кнежевић, спреман да сутра гласа за председника Скупштине из редова Демократа и да потпише кандидатуру за премијера, и да у крајњем да и мањинску подршку новој влади.

“Само не пристајемо да будемо понижени, уцењени и рекетирани. То нисмо дозволили ни одлазећем режиму, а нећемо ни потенцијалним коалиционим партнерима”, закључио је Кнежевић.

Подсетимо, на данашњем састанку са митрополитом Амфилохијем представници нове већине су покушали да приближе ставове око формирања нове власти уочи конститутивне седнице Скупштине Црне Горе.

Као што су “Вијести” раније најавиле, место шефа парламента би требало да припадне Демократама.

Лидер коалиције Црно на бијело Дритан Абазовић предложио је Здравка Кривокапића за мандатара.

Предложено је и да посланици нове већине, њих 41, потпишу да Кривокапић буде мандатар и да он одржи састанке са свим партијама и саставља владу.

И када се већини учесника чинило да је све договорено, један од лидера ДФ је рекао да Кривокапић нема јединствену подршку и да мора проћи преиспитивање поверења у коалицији.

Састанку су присуствовали Кривокапић, Абазовић, митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, лидер Нове српске демократије Андрија Мандић, лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић, председник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, функционери Демократа Борис Богдановић и Момо Копривица и функционер УРА Зоран Микић.