Прочитај ми чланак

Кнежевић открио: Ни Звицер, ни Мило, већ је ова жена најмоћнија у Црној Гори!

0

Посланици Скупштине Црне Горе наставили су данас четврту сједницу Првог редовног засиједања у 2021. години – петнаести дан.

Дневни ред чине тачке: годишњи извјештај о раду Судског савјета и укупном стању у судству за 2019. и 2020. годину и годишњи извјештај о раду Тужилачког савјета и Државног тужилаштва за 2019. и 2020. годину.

Предсједница Судског савјета Весна Симовић Звицер представила је извјештаје о раду.

Посланик Милан Кнежевић истакао је да не постоји Јустиција, правда и објективно пресуђивање у Црној Гори.

– Она је у Црној Гори старлета која у једној руци држи коверту од корупције, а у другој телефон са селфијем Мила Ђукановића и Весне Меденице и нема никакав повез око очију, већ наочаре Гучи, Армани… Позавидјеле би вам вође и шкаљарског и кавачког клана на организацији, нагласио је Кнежевић обраћајући се Судском савјету.

Истакао да је тај Савјет у страху од Весне Меденице, бивше предсједнице Врховног суда.

– Она је отишла да би се вратила, а није одлазила, њен дух лебди над свим судовима и тужилаштвом. Она је као неки мит који никад неће изаћи из правосуђа Црне Горе уколико се не суочи са оним што је радила. Зашто нисте констатовали оптужбе на рачун Весне Меденице које се односе на уништавање документације од 31. августа 2020. године, дан након што смо побиједили режим Мила Ђукановића, питао је Кнежевић.

Он је такође питао зашто у извештају нема чињенично стање да је Весна Меденица након што је поднијела оставку на мјесто предсједнице Врховног суда у континуитету долазила у зграду Врховног суда и вршила притисак да буде изабран Мираш Радовић, њен кум за предсједника Врховног суда.

– И кад ми неко каже да је освјежило и да сам ја личан онда тај нема појма. Ко је једном ушао у црногорске судове као да је ушао на врата пакла, рекао је Кнежевић.

Док год будемо у овом парламенту, раскринкаваћемо сваки вид неправилности, нагласио је посланик ДФ-а.