Прочитај ми чланак

КЛАДИОНИЦЕ ТВРДЕ: Вучић „сигурица“ и у првом кругу

0

Кладионице дају велике шансе да председник буде изабран већ 2. априла. у Белој Паланци очекује се излазност од 86,4 одсто

Победа Александра Вучића је, према кладионици са највећом понудом политичких опклада, и даље сигурица са квотом од 1,02. Они који су за ризичнију игру могу да ставе новац на тврдњу да ће Вучић победити у првом кругу, за шта се нуди нешто већа квота од 1,15.

Ако би Вучић у првом гласању освојио до 42 одсто гласова, прогнозер који би на то одиграо добио би седам динара на сваки уложени. Да Вучић добије до 52 процента нуди се квота свега 1,2. Нешто мање шансе (1:3) кладионичари дају на резултат од 52,1 до 55 одсто гласова, док би они најхрабрији могли да ставе новац да ће “семафор” РИК показати више од 55 одсто гласова за Вучића. Када би се то догодило, за сваки уложени динар добили би 20.

Након што је премијер и званично “истрчао на терен”, кладионице су умањиле шансе другим “играчима” па, према њима, главном Вучићевом такмацу, Вуку Јеремићу, дају квоту 25 уместо ранијих 12. Победа Саше Јанковића могла би да донесе 35 динара на сваки уложени (било је 18), а Војислава Шешеља 40 (било је 20). Нови адут из опозиционог тима Саша Радуловић (ДЈБ) има шансе 1:80, а Бошко Обрадовић 1:750 (било је 500). Шансе да неко од опозиционих кандидата победи већ у првом “полувремену” још су мање, па су квоте на то за Јанковића и Јеремића 2.500 а на Радуловића 5.000.

Искуснији познаваоци политичких и кладионичарских прилика могу да се упусте и у погађање излазности. Процењена излазност према кладионицама је 58,4 одсто бирача, а неко ко погоди да ли ће гласати мање или више од тог процента за сваки уложени динар добио би 1,8. Може се “гађати” и проценат бирача који ће гласати у појединим општинама или регионима. У понуди је такође процењена излазност, а квота на мањи или већи постотак изашлих је 1,8.

Кладионичари очекују да ће излазност бити већа у централној Србији (58,4 одсто) него у Војводини (58,3) и Београду (53,2). Највећу излазност предвиђају у Белој Паланци где је граница 86,4 одсто, Мерошини (81,1) Блацу (78,1), Житорађи (78), Трстенику (78)…

ШАНСЕ

Друга велика кладионица даје нешто мање шансе да ће Вучић постати председник после првог круга, па нуде квоту 2,3 на такав исход, док је квота за то да ће освојити победу тек после “доигравања” – 1,55.