Прочитај ми чланак

Кик-боксер и зеленаш из редова СНС тероришу Кладово

0

Координатор Канцеларије за младе у Кладову и кик -боксер Дарко Стевановић (28) ухапшен је прошлог викенда заједно са Луком Оташевићем (24) познатим зеленашем из тог града због покушаја изнуде. Обојица су одраније познати полицији, а њихова жртва наводно је младић, повратник из САД, који је свој новац позајмио пријатељима који су Оташевићу дуговали новац.

Информацију о хапшењу потврдила је за наш портал заменица вишег јавног тужиоца у Неготину Ксенија Бранковић, која је навела да је обојици осумњичених, након саслушања, одређен притвор.

Како је саопштио МУП, двојица осумњичених терете се да су 14. маја у вечерњим сатима у околини Кладова, уз претњу пушкама од оштећеног узели уговоре и признанице о дуговању које је оштећени закључио са својим дужницима, те да се сумња да је вредност одузетих уговора и признаница 80.000 евра.

„Они су одвели оштећеног из Кладова у Петрово село, које је удаљено 30 километара и у шуми су га потом, препадали пуцајући око њега из аутоматског оружја. Испалили су најмање пет хитаца, које је полиција касније пронашла. Један од њих га је натерао да искључи телефон, али пошто је он имао и други, успео је да одведе полицију на место где су пуцали и застрашивали га“, објашњава извор нашег портала и додаје:

„Питали су га да ли је свестан шта је урадио, а када је оштећени рекао да не зна казали су му да је позајмио новац њиховим дужницима, и да су они због тога остали „кратки“.

Онда су се, како тврди наш саговорник, договорили да Оташевић врати новац оштећеном, који је он дао ‘његовим’ дужницима, како би се све вратило на старо.

„Потом су се вратили у Кладово где су обилазили све дужнике и говорили им да поново дугују Оташевићу. Оштећени је у једном тренутку успео да побегне и случај пријави полицији.

Све ово би можда била једна „обична“ зеленашка прича, да њен главни актер није истакнути напредњак у Кладову.

„Стевановић је кик боксер и ударна песница СНС-а у Кладову. Иначе је и координатор Канцеларије за младе у Кладову и председник њихове омладине, а иза себе има више кривичних и прекршајних пријава. Међутим, све оне, до пре неколико дана, налазиле су се у нечијој фиоци“, каже наш извор.

Ставили му пиштољ у руке

Оштећени је тврдио у полицији да је током боравка у Петровом селу, Оташевић узео пиштољ, репетирао га, а потом дао оштећеном.„Он је казао да су на овај начин хтели да га заплаше речима д аје сада остао његов Днк траг на оружју, и да ће полиција доћи до њега уколико се тим оружјем почини убиство“, каже наш извор.

Он тврди да је Стевановић служио за обављање прљавих послова за СНС у Кладову.

„Стевановић је радио и на пројектима међународне сарадње, које се додељују из средстава ЕУ, а представљали су га као електроинжињера, иако он нема завршену ни средњу школу. Постоје пријаве против њега и за то, али се до сада ништа није предузимало“, каже извор нашег портала.
Што се другог ухапшеног тиче, како каже извор, реч је о зеленашу и, како каже, особи која иза себе има више кривичних пријава и коме „пола града“ дугује.

Тужилаштво: Саслушано троје сведока

Заменица тужиоца Ксенија Бранковић која води истрагу казала је за портал Нова.рс да су у овом случају саслушана три сведока, то јест која се у кривичној пријави помињу као лица којима је новац позајмио остећени, а чија потразивања према њима је противправно преузео Лука Оташевић.

„Притвор им је одређен због узнемирења јавности, јер се ради о кривичном делу где постоји сумња да су осумњичени уз принуду, користећи ватрено оружје покушали да изнуде 87.000 евра, што је за већину становништва овде велики новац“, напомиње тужитељка Бранковић.