Прочитај ми чланак

КАКВА ПРЕДСТАВА, треба аплауз? Брнабић осула паљбу по ЕПС-у

0

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да може да гарантује да неће бити рестрикција струје и да се електроенергетски систем полако подиже, блок по блок.

Мислим да смо најгоре прошли и да је најгоре иза нас, рекла је Брнабић новинарима после пуштања у рад новог портала е-Консултације.

Она је навела да би безбедносне службе требало да провере о чему се ради јер је све оно што се десило невероватно.

Невероватно ми је да имате толики степен некомпетентности или неодговорности у предузећу које дуги низ деценија све то исто ради, рекла је Брнабић и додала да је невероватно да испадне шест блокова одједном.

Додала је и да не зна да ли је сменама четворице одговорних у ланцу производње угља и електричне енергије у ЕПС-у завршена „прича“ о одговорности у том предузећу за енергетски колапс који је погодио Србију.

Брнабић је казала да верује да в.д. директор ЕПС-а Милорад Грчић има потпуно разумевање колика је његова одговорност за енергетски колапс.

Премијерка је нагласила да воли реч „одговорност“ и да јој је драго што се Србија променила у односу на 2012. годину, када је, како је навела, због рестрикција струје привреда изгубила стотине милиона евра, а нико од новинара о томе није смео да пита, јер „није било слободних медија“.

„Није било медија који су смели то да питају, да поставе питање које се тада владајућој гарнитури није свидело. Данас причамо о одговорности и имамо бројне медије да нас питају да ли је довољно што је четири директора ЕПС-а смењено“, истакла је она.

Признала је и да у Србији постоји проблем са в.д. функцијама у јавном сектору и додала да је на то указивала и Европска унија.

Премијерка је рекла да Србија полако решава тај проблем и казала да је недавно постављена директора Електромрежа Србије, као и да је расписан конкурс за директора Србијагаса.