Прочитај ми чланак

Јовановић (ДСС): Вучићу, враћам француски пасош чим одбијеш француски план за КиМ

0

У медијско-политичком окршају са Аном Брнабић, премијерком и повереницом Српске напредне странке за Београд, Милош Јовановић, председник Новог ДСС-а, поручио је и да би вратио француски пасош, али под једним условом.

Јовановић је на свом налогу на мрежи Инстаграм, обучен у дуксерицу са мапом Србије, која укључује и Косово, у бојама државне заставе и са написом преко „Нема предаје“, држећи таблоид Информер, рекао да је то његова кратка порука за јавност, али пре свега за функционере СНС.

„Великосрпски патриотски лист Информер, који иначе излази на латиници, каже “чик ако смем да вратим француски пасош”.

Лично ћу однети Александру Вучићу на Андрићев венац, под једним условом: враћам пасош, али пре тога мора да одбије француско- немачки предлог споразума.

Надам се господине Вучићу, да се видимо убрзо“, изговорио је Јовановић у видео поруци.

Претходно је Ана Брнабић, у педесетоминутном гостовању на ТВ Пинк, између осталог, рекла да су „највећи критичари председника Вучића док су били на власти давали и оно што се од њих није тражило“.

„Ако причамо, рецимо, о француском држављанину Милошу Јовановићу, који је рекао потписаће, јер сви знамо да је председник Вучић издајник, то говори неко ко има резервну државу, француски пасош и држављанство. Или Здравко Понош који има хрватски пасош“, рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да је исти Јовановић после Брисела, како је рекла, казао да он никада није рекао да ће председник Вучић нешто потписати.

„Нећемо чути извињење за то, али ми ћемо наставити да се боримо за Србију. Сигурна сам да ће председник Вучић државничком мудрости и умећем, захваљујући којој данас имамо Заједницу српских општина око које се ломе копља, а које је он поставио још 2013. године као тему, када нико није видео важност тога, моћи да сачува мир и стабилност и да наставимо са привлачењем инвестиција“, рекла је Брнабић, а пренела СНС на свом Твитер налогу.

Током гостовања Ане Брнабић на ТВ Пинк, док је говорила о лидеру Новог ДСС, на екрану је приказиван снимак са трибине десног блока у Зрењанину, који је на Инстаграму раније објавио Јовановић, паралелно са снимцима рушења цркви и манастира. од 17. марта 2004. током Погрома на Косову.