Прочитај ми чланак

„Не пада ми на памет да излазим, ово нису избори! Вучић издаје КиМ, нема скрупула“

0

"Не пада ми на памет да излазим на изборе. Не знам да ли сам био довољно јасан. Не пада ми на памет. У принципу се људи из председништва слажу сви. Мислим да је ствар много озбиљнија него што нам се чини данас", каже за Н1 председник Нове демократске странке Србије Милош Јовановић.

Александар Вучић је, додаје, демантовао председницу Скупштине Србије Ану Брнабић рекавши да још није одлучено да ће избори бити обједињени.

„То потврђује да се они играју са нама. Не пада им на памет да поправе или раде на поправљању изборних услова. И тај трећи услов, који није био везан за датум, то је захтев да буду обједињени избори… и 1. и 3. априла рекли смо да услове треба испунити и помињали смо јесен. Испоставило се да је то једино могуће решење“, истиче Јовановић.

„Да ли неко заиста мисли да нешто до 2. јуна може да се промени? Услови се променити неће, прекасно је за то. Нема апсолутно никакве шансе да се тако нешто деси. Ова власт је доказала небројено пута да је лажовска. Треба да имамо људе у МУП-у, у Министарству за локалну самоуправу, да бдимо тамо… Сви смо ми овде опозиција, и сарађивали смо и сарађиваћемо и даље. Идеални и равноправни услови никад нису били, али треба некад повући црту. Навикли смо се да националне фреквенције не поштују законе ове земље. Био сам две године забрањен на телевизијама са националном фреквенцијом“, наводи саговорник Н1.

Навикли смо се, каже, и на куповину гласова.

„Сад треба да се навикнемо и на флагрантну злоупотребу права на пребивалиште. Мало је много“, каже Јовановић.

Додаје да Вучић издаје Косово, као и да су то „људи без скрупула“.

„Знам напредњаке који су рекли, пренето ми је, „претерали смо са довлачењем људи“. Мислите да ће стати? Наравно да неће. Што се тиче коалиције НАДА, наш је став јасан, ово нису избори“, истиче Милош Јовановић.