Прочитај ми чланак

JОВАНОВИЋ (ДСС): Вучићева отворена најава чина издаје Космета

0

Свако ко је сумњао у тврдње да се приближава дан признавања независности Косова издајничким чином потписивања правно- обавезујућег међународног споразума и давањем сагласности за чланство Косова у УН, мора да буде разочаран интервјуом Председника Републике Александра Вучића дневном листу Курир.

У њему има цене говедине, егоцентричног самозадовољства дипломатским пријемима и ширењем бајке о томе да као Тито воли да „шмугне обезбеђењу“, о повећању плата и пензија, опасности од рата, има и дрске неистине да Војислав Коштуница није штитио независну политику Србије…

Само нема три најважније речи: територијални интегритет Србије.

Став председника Србије је колико изричит, толико скандалозан: Косову ће дати столицу у УН када види „шта је то што ће Србија и Срби да добију и колико је то територијално и у погледу свега другог“. Јасно и гласно, без обзира на све погубне последице по стабилност Србије и читавог региона.

У интервјуу је Александар Вучић, тврдећи да нико боље од њега не познаје српски народ, изрекао и једну истину: да ће то бити његов политички крај.