Прочитај ми чланак

Јованов жестоко извређао Владету Јанковића, називајући га ходајућом срамотом

0

Шеф скупштинских напредњака Миленко Јованов, током седнице парламента о одговорности министра полиције Братислава Гашића, жестоко је извређао Владету Јанковића, посланика са листе Народне странке. Јованов је поручио Јанковићу да је ходајућа срамота за себе и све који га окружују. Председник парламента Владимир Орлић није реаговао и није Јованову изрекао опомену.

Полемику је изазвала тврдња Јованова да је на митингу против Бојана Пајтића у Новом Саду, након трагедије у Великој Иванчи учествовао и Владета Јанковић.

„Ја морам с извесним гађењем да кажем да је ово што је рекао посланик пресна лаж. Ја сам у стању да докажем пасошем у којем су печати, да сам тад био службено на Хиландару. А ако ви можете да докажете да сам ја присуствовао том митингу, а камоли да сам на њему говорио ја ћу се повући из ове Скупштине“, рекао је Јанковић.

Јованов је реплицирајући прецизирао да је он говорио на том митингу у име ДСС, чији је тада члан био и Владета Јанковић, који је добацио да га је срамота.

„А тек мене, посебно када сам чуо од Симе Аврамовића који је после Вас отишао у Ватикан да је затекао сабрана дела „џонија вокера“ па надаље. О вама сам имао много другачије мишљење А Душко Будишин ми је одавно говорио да сте уништавали многе каријере. Нас назвате конвертитима, а ви сте праконвертит који је од комунисте постао велики демократа. Сада се враћате на основна подешавања па би да прогањате напредњаке. Да завршите каријеру како сте и почели, као комуниста“, рекао је Јованов.

Навео је да дели исти став са Владетом о заједничком бивствовању под истим кровом.

„Жао ми је што сам икад у животу са људима попут вас имао било какве заједничке контакте, људима који су на сав глас пљували Драгана Ђиласа, а онда били његови кандидати за градоначелника и масно слагали да их је подржао Војислав Коштуница. Па онда увредио људе у Борчи и Маринковој Бари. И ви некоме ншто да кажете. Ви сте ходајућа срамота за себе и све који вас окружују“, рекао је Јованов.

Јанковић је упитао председавајућег Орлића да ли је чуо гадости које му је Јованов упутио.

„Мени се су то обраћа невероватно одвратним лажима. Ја сам 68 године био против комунистичке партије, седамдсетих година био сам део петиционашке интелигенције, потписивао петиције против комунистичке партије и штафете. Морам да кажем да ме је страшно срамота што морам да учествујем у овој врсти расправи. Стидите се“, рекао је Јанковић.

Орлић је поручио Јанковићу да послуша касније сопствено обраћање и да ће онда видети има ли разлога за стид. А видно задовољан Јованов, што је коначно успео да каже бившем страначком колеги шта о њему мисли, поручио је на крају полемике да је добио шта је хтео и да је грађанима показао како изгледа та елита која се гади плебса.