Прочитај ми чланак

Јеремићу, врати мандат, биће избора

0

Београд — Председник ДС-а Драган Ђилас рекао за НИН да би Вук Јеремић требало да врати мандат, „који иначе не вреди ништа, пошто ће избори бити за неколико месеци“.

Ђилас је рекао да за све чланове ДС треба да важе иста правила, па и за Јеремића. „Ако не поштује одлуку Главног одбора, шта ту има више да се прича?“, рекао је, између осталог, Ђилас у интервјуу за најновији НИН.

Он је демантовао спекулације о повезаности са објављивањем информација о сусретима премијера Ивице Дачића и припадника нарко-клана Родољуба Радуловића. 

“Ни Миодраг Ракић, ни ја, нити било ко из Демократске странке нема везе са објављивањем ових транскрипата у новинама. И уредник ‘Информера’ је демантовао да је било шта добио од Ракића“, рекао је, између осталог, Ђилас. 

„Миодраг Ракић је велики професионалац и зато ниједна информација о случају Шарић није испливала у јавност четири године, нити је икада коришћена за политичке обрачуне и уцене, ни у време када је Ивица Дачић, и поред јавног обећања да подржава Тадића, направио владу са напредњацима“, рекао је лидер ДС. 

Поводом спекулација о могућој сарадњи ДС и Српске напредне странке, Ђилас је рекао да ће ДС после избора правити коалицију „на основу програма, како би ствари променили набоље“. 

„Ако имамо могућност да направимо владу са онима који деле идеје деполитизације, предложених економских мера, озбиљног улагања у образовање, спремности да се примене социјалдемократске идеје помагања најугроженијима, онда ћемо да направимо власт. Ако немамо већину за тај програм, нећемо ући ни у једну владу“, рекао је председник ДС. 

„Неће бити више компромиса да бисмо се само сместили у владу и да бисмо такву коалицију по вертикали спустили до локала. Односно, ако ДС то буде хтео, ја више нећу бити председник странке“, рекао је Ђилас.

(Б92)