Прочитај ми чланак

Јеремић: Лакше је организовати састанак са Обамом него са Ђиласом!

0

Мандат у Скупштини сам поштено зарадио и не бих да се коцкам са тим поверењем. Да ли је у новој ДС једина предвиђена казна смрт, то јест избацивање из странке уколико се не слажете са неком одлуком.

Мандат у Скупштини поштено сам зарадио и не бих да се коцкам са поверењем грађана због неке одлуке за коју сматрам да није у складу са Уставом и законом, рекао је Вук Јеремић, председник Генералне скупштине УН и посланик ДС и додао да не мисли да ради погрешну ствар, али и додаје да се намеће питање да ли је у новој Демократској странци једина предвиђена казна „смрт, то јест избацивање из странке уколико се не слажете са неком одлуком руководства“.

– Данас сам допутовао у Београд зарад разних састанака, не само оних везаних за ДС, али ћу имати и састанак са врхом странке – рекао је Јеремић за РТС и додао да тај састанак није било лако организовати, јер је, како истиче, пре само неколико сати Ђилас пристао. Додао је да нема план да прелази у другу нити да прави своју партију.

– Јако би ми тешко пало ако би ме ново руководство избацило из ДС-а и надам се решењу које неће кршити ничија уверења. Лакше сам организовао са Обамом или неким другим светским званичницима састанке, али спреман сам за договоре, и да нађемо решење, али на ултиматуме не реагујем баш најбоље.

Мислим да сам мандат у Скупштини поштено зарадио и не бих да се коцкам са тим поверењем грађана због неке одлуке за коју сматрам да није у складу са Уставом и законом, поручује председник Генералне скупштине УН.

 

(РТС)