Прочитај ми чланак

ЈАКШИЋ: Курти за 2 дана пописује Србе, казне 2.000 евра, Вучићу маца појела језик

0

Поводом нове претње Србима на Космету од стране окупаторског режима у Приштини и издајничког у Београду, за Србин инфо је говорио др Марко Јакшић, лидер НП ОТАЏБИНА са КиМ. Више о овоме у видео прилогу.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије – Отаџбина упозорио је да уочи почетка пописа становништва на том подручју, најављеног за 5. април, званични Београд „нема став или не жели да се изјасни“ о евентуалном учешћу Срба на том попису.

У саопштењу су оценили да власти у Београду „морају“ да дају упутства Србима са Косова и Метохије како да поступе у вези с тим пописом, „тим пре што је сепаратистичка власт у Приштини најавила да ће свако од Срба ко се не одазове попису платити казну у износу већем од 2.000 евра“.

„Иако је до почетка пописа становништва у јужној српској покрајини остало не више од два дана, званична власт у Београду о овом битном питању по опстанак Срба ћути. Председнику Србије који се свакодневно оглашава по многим, често и небитним стварима, сада као да је маца појела језик“, пише у саопштењу.

Оцењује се да је разлог због ког власт у Београду „ћути“ о том попису, прихватање такозваног француско-немачког предлога за Косово.

„У тачки два овог предлога стоји да Србија прихвата суверенитет, територијални интегритет и независност Косова и Метохије. Стога Александар Вучић не жели да се меша у унутрашње ствари самопроглашене републике Косово. Слично се поступа и по тачки четири француско-немачког предлога у којој стоји да Србија неће ометати улаз самопроглашене републике Косово у разне међународне институције и организације“, стоји у саопштењу Народног покрета Срба са Косова и Метохије – Отаџбина.