Прочитај ми чланак

Изјава за опозив – Вучић признао да дубока држава САД управља Србијом!

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, током боравка на Безбедносном форуму у Минхену, да ће имати важне састанке са представницима америчке “дубоке државе” који одлучују о судбини Србије. Оваква изјава изненадила је многе, имајући у виду шта значи “дубока држава”, али и због тога што је шеф државе практично признао да други (странци) одлучују о судбини Србије.

Током тродневног боравка на безбедносној конференцији у Минхену председник Србије Александар Вучић имао је бројне сусрете са светским политичарима. На свом Инстаграм налогу похвалио се сусретом са известиоцем Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, шефом дипломатије ЕУ Жозепом Борељом, представницима ОЕБС-а…

Међутим, пред камерама режимских медија председник се хвалио и још неким необичним сусретима.

„Много је Европљана који доносе одлуке везане за наш регион. Вечерас ћемо имати још значајније разговоре за америчким представницима, и из дубоке државе који одлучују о судбини Србије и доносе одлуку за наш регион”, казао је Вучић.

Та изјава изненадила је многе, да јавно прича да „дубока држава“ друге земље одлучује о судбини Србије. И то прича као да се хвали тиме.

“Заиста је тачно то изјавио?! Председник се састаје са представницима америчке “дубоке државе”! Појам “дубока држава” од кад је настао до данас означава илегалну спрегу људи из врхова војске, служби безбедности, правосуђа, чак и криминала, “тајну власт” која фактички влада земљом уместо демократских институција” написао је Родољуб Шабић у својој објави на друштвеној мрежи “X”.

Није изненадило само то што председник једне државе јавно говори о томе да има састанке са представницима дубоке државе већ и то да је признао да се странци мешају у унутардржавна питања.

„Ово није човек, није ни политичар. Ово је чист ходајући напад на уставни поредак и суверенитет ове државе“, написала је Александра Ранковић.

„Где је амбасада Америчке дубоке државе у Београду? Да ли је Хил има дупли мандат или је у питању неки други амбасадор?“, пита Небојша Раичковић.

„Чим сам видео онај кринџ фестивал са пројекцијама заставе на згради Председништва, и са оним ad nauseam исфорсираним ватрометом, знао сам да следи овакав reality check. Лепо је Ломпар дефинисао овај режим- фолклорно и сценографски националан, али суштински дубоко издајнички!!!“, пише Александар Б. Јовановић.

„Шта кажу на ово сендвич мудри СНС ботови? Канда се ваш, на несрећу свих нас, овај ништа не пита, добије задатке и испуњава их. Где је Кебара, Сташа, Сарачевић и остали мудраци из бот бригаде, како ово објашњавају? Дрви патку на новинарима и приглупим сарадницима, а пред њима пссст“, констатује Драган Влатковић на Твитеру.